Käytetyn tavaran nettikaupasta 16 miljoonan tonnin päästösäästöt

Käytetyn tavaran vertaiskauppa netissä näyttää tuottavan huomattavat ympäristöhyödyt. Mediakonserni Schibsted on laskenut käytetyn tavaran vertaiskaupan ympäristövaikutuksia kahdeksalla eri kauppapaikallaan. Mukana on ensimmäistä kertaa myös suomalainen kauppapaikka Tori.fi.

Tori.fi:n ja seitsemän sisarsivuston yhteenlaskettu ympäristöhyöty vuonna 2016 oli 16,3 miljoonaa tonnia hiilidioksidia. Määrä vastaa 1 400 matkaa maailman ympäri Airbus 380 -lentokoneella tai sitä, että koko Pariisin liikenne seisoisi paikoillaan lähes kuusi vuotta.

Second Hand Effect -raportin laskelman mukaan Tori.fin käyttäjät säästivät viime vuonna 137 982 tonnia hiilidioksidia (CO2e) ostamalla tavaroita käytettynä sen sijaan että olisivat ostaneet vastaavan uutena. Päästösäästö vastaa sitä, että Helsingin liikenne pysäytettäisiin kolmeksi kuukaudeksi. Lue lisää ja katso video tutkimuksesta.

Yhdessä ruotsalaisen ympäristötutkimuslaitoksen, IVL Svenska Miljö Institutin, kanssa laadittu tutkimus osoittaa, kuinka suuri vaikutus vertaiskaupalla on. Tutkimukseen valituilla kahdeksalla kauppapaikalla vierailee kuukausittain yli 60 miljoonaa käyttäjää.

Urheilu- ja vapaa-ajan varusteiden kauppaaminen käytettynä on tuonut Tori.fi:ssä lähes 2 700 tonnin hiilidioksidipäästösäästöt. Kuva: Scanstockphoto.