Älylaitteen elinkaareen vuosia lisää

Kuva: Elina Saarinen. Aito Kierron kiertotalouden liiketoimintajohtaja Merja Heinonen osallistui alkukesästä World Circular Economy Forumiin Helsingissä.

Kännykän käyttöikä on tyypillisesti vain kaksi tai kolme vuotta. Aito Kierto on lanseerannut kiertotalouden bisnesmallin, joka kaksinkertaistaa laitteiden eliniän ja vähentää samalla ilmastopäästöjä. Äh, akkua on enää 13 prosenttia jäljellä. Juurihan tämän latasin! Pitäisiköhän ostaa uusi puhelin? Jos jyväskyläläisen Aito Support Oy:n kehittämä Aito Kierto -liiketoimintamalli yleistyy, monen kuluttajan tai yrityksen ei enää koskaan tarvitse ostaa uutta puhelinta. Sen sijaan voi hankkia puhelimen palveluna. Aito Kierto ottaa vastuulleen puhelimen omistamisen ja samalla takaa sille huollon kuudeksi vuodeksi. Jos puhelimen akku alkaa piiputtaa, akun vaihto sisältyy palveluun, samoin vahinkovakuutus. Ei mikään perus-leasing Kuukausimaksuun sisältyvät myös tukipalvelut kuten päivitykset sekä tietoturvasta huolehtiminen. Kaiken lisäksi kuukausimaksu alenee vuosi vuodelta, mikä kannustaa käyttämään samaa puhelinta pitkään. ”Meillä on tavoitteena kuuden vuoden käyttöikä älypuhelimille ja läppäreille”, kertovat Aito Kierron kiertotalouden liiketoimintajohtaja Merja Heinonen ja kehityspäällikkö Roope Kirkinen. Samsungin valtuutettuna huoltoyhtiönä Suomessa kolmisen vuotta sitten aloittanut, Anssi Kuoppalan perustama Aito Support Oy on kerryttänyt osaamista ja...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset