Arvoketjun symbiooseilla unelmatuotteita

Facebooktwitterlinkedin

2.11.2016

Miten kosteusvoiteesta saadaan miellyttävä ihotuntuma tai jälkiruokavanukkaasta juuri oikein lusikkaan lohkeava muoto? Kaikki perustuu vesiliukoisten polymeerituotteiden tai kansankielellä paksuntimien käyttöön, joiden lisäyksellä muokataan tuotteen sisältämän veden rakennetta haluttuun suuntaan. Paksuntimia käytettään runsaasti teollisissa prosesseissa, kuten esimerkiksi paperin valmistuksessa, öljynporauksessa ja veden puhdistuksessa. Niiden maailmanmarkkina on noin 40 miljardia euroa vuositasolla.

 

Betulium on kehittänyt prosessin, jolla maatalouden sivuvirroista voidaan tehdä edellä mainittuja polymeerituotteita. Betuliumin kehittämä tuote toimii yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin kilpailevat paksuntimet, mutta prosessimme erikoisuus on sen edullisuus ja ympäristöystävällisyys.

 

Kuluttajan kannalta kiinnostavaa on, että Betuliumin prosessi on energianeutraali ja hiilijalanjäljeltään erittäin pieni. Se käyttää uusiutuvia jätevirtoja hyväkseen eikä kilpaile elintarvikeketjun kanssa. Lisäksi se tuottaa polymeerituotetta, joka on täysin kierrätettävä ja biohajoava. Toisin sanoin kysymyksessä on ympäristön näkökulmasta unelmatuote.

 

Pelkkä hyvän tuotteen kehittäminen ei riitä menestykseen, sillä tuotteen saaminen kilpailuille maailmanmarkkinoille on iso rutistus keneltä hyvänsä, mutta lähes mahdottomuus pieneltä toimijalta kaukaa pohjoisesta. Tästä syystä Betulium onkin omaksunut omaperäisen liiketoimintamallin, jossa yksittäisen yrityksen sijaan rakennetaan arvoketjua yhteistyössä raaka-ainetuottajien, Betuliumin ja sovellusalueen markkinoijan kanssa.

 

Tällaisia arvoketjuja Betulium on onnistunut luomaan jo liki kymmenelle globaalille sovellusalueelle ja useammalle eri raaka-ainelähteelle. Tästä syystä on mahdollista, että ensimmäiset ”Betulium Inside” -tuotteet nähdään maailmalla jo muutaman vuoden kuluttua.

 

Marko Lauraeus

Toimitusjohtaja,

Betulium Oy

Facebooktwitterlinkedin