CH-Bioforcelle miljoonien rahoitus maatalouden sivuvirtojen hyödyntämiseen – Raisioon tulossa biomassan käsittelylaitos

CH-Bioforce
Facebooktwitterlinkedin

Maatalouden sivuvirtojen kiertotaloutta toteuttava CH-Bioforce on saanut Euroopan Innovaationeuvosto EIC:ltä päätöksen maksimissaan 15 miljoonan euron rahoituksesta. Yritys aikoo rakentaa Raisioon vuonna 2024 biomassan käsittelylaitoksen.

Lopullinen summa ja tukimuoto määräytyvät projektin edetessä. Yritys on aiemminkin saanut rahoitustukea EIC:ltä sekä Business Finlandilta.

CH-Bioforcen ratkaisulla esimerkiksi suomalaisten peltojen oljista saa eroteltua ligniinin, hemiselluloosan ja selluloosan lähes kokonaan erittäin puhtaasti. Näillä voi korvata esimerkiksi öljypohjaisia raaka-aineita kuluttajatuotteiden valmistuksessa.

CH-Bioforcen teknologialla voi hyödyntää lähes mitä tahansa biomassaa. Yrityksen pilottilaitos sijaitsee Raision Smart Chemistry Parkissa.

”Suurena etuna, mikä on varmasti edesauttanut EU:n myönteistä päätöstä, on prosessimme ja teknologiamme hyvä skaalautuvuus. Yhtenä liiketoimintamallinamme on lisensoida teknologiaamme yrityksille, jotka voivat käyttää omia tuotannon sivuvirtojaan raaka-aineena ja hyödyntää valmistetut tuotteet esimerkiksi sisäisesti”, arvelee CH-Bioforcen toimitusjohtaja Petri Tolonen.

Kuva: CH-Bioforce.

Facebooktwitterlinkedin