Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Aki Kangasharju povaa Jätehuoltopäivillä jätealan yrityksille fantastista tulevaisuutta – ”Rahaa on niin että ranteita pakottaa!”

Jätehuoltopäivien paneeli

Jätehuollolla on merkittävä rooli tulevaisuuden energiaratkaisuissa. Näin totesivat panelistit Jätehuoltoyhdistyksen järjestämillä Jätehuoltopäivillä Helsingissä 6.10.22. Gasumin biokaasun tuotantojohtaja Ari Suomilammi sanoo, että nykyisessä energian ja maakaasun saatavuuden tilanteessa kiertotalous nousee suureen merkitykseen: ”Biokaasulla on äärettömän hyviä hyötyjä ja siitä löytyy kytkentä jätehuoltoon. Biojätteen tuottama biometaani on hyvä ottaa talteen ja hyödyntää se saman infrastruktuurin kautta, mikä Eurooppaan on kaasuverkkoina rakennettu”, Suomilammi huomauttaa ja jatkaa: ”Biokaasun tuotannossa saatavilla kierrätysravinteilla voidaan lisäksi maataloudessa korvata energiaintensiivistä lannoitetuotantoa. Näin vältetään hukkaa ja käytetään raaka-aineet tehokkaasti.”   Vihreä siirtymä EU:n kompassi Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen toivoo, että sota ja energiakriisi eivät saisi Eurooppaa jähmettymään vihreässä siirtymässään kuin peura ajovaloihin: ”Ukrainan kriisiin ei voi vastata komiteapohdiskelujen kautta vuoden päästä, vaan pitää reagoida napakammin. Antaa aika ikävän kuvan, että se on Putin, joka pistää meidän kaasuhanamme kiinni, kun emme itse siihen pystyneet sanktiona”, Pietikäinen sanoo. Hän näkee, että Euroopan navigaattorina sumussa toimivat nyt vihreä siirtymä, kiertotalous ja resurssitehokkuus. ”Tiedämme,...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset