Energiamessut kääntää katseet alan muutokseen, huoltovarmuuteen ja tulevaisuuteen 25.–27.10.2022

Energia-messut Tampereella
Facebooktwitterlinkedin

Energia-alan päätapahtuma Energiamessut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27.10.2022. Tapahtuma paitsi yhdistää alan huippuosaajia, myös herättää arvioimaan kriittisesti vallitsevia käytäntöjä maapallon tulevaisuuden, energiaturvallisuuden ja huoltovarmuuden näkökulmasta. 

Energiamessuilla on takanaan näyttävä 30 vuoden historia. Sen teemat ovat vuosien saatossa olleet kiinni ajassa sekä askeleen edellä muutoksessa. Nyt tapahtuman tarjonta on ajankohtaisempaa ja tärkeämpää kuin koskaan ennen: ympäristö tarvitsee apua ja energiaturvallisuutta uhkaavat uudenlaiset tekijät.

Ohjelmassa esillä yhteiskunnallisesti merkittävät teemat

Energiamessuille osallistuu tänä vuonna suuri joukko alalle merkittäviä näytteilleasettajia uusien tuotteiden ja palvelujen kanssa. Mukana ovat esimerkiksi Valmet, Sumitomo, Andritz, VTT, Gasum ja Fingrid. Ohjelma ja näytteilleasettajien lista löytyy osoitteesta energiamessut.fi.

Tapahtumakokonaisuuteen sisältyy myös kaksi muuta korkeatasoista ohjelmakokonaisuutta: tiistaina 25.10. Energiapäivä ja keskiviikkona 26.10. Energiakongressi. World Energy Council Finlandin järjestämän Energiapäivän teemana on tänä vuonna energiamurroksen vauhdittaminen ja yhteiskunnan sähköistyminen.

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n järjestämä Energiakongressi koostuu neljästä eri teemasta: energiamarkkinat, energiaviisaat kaupungit ja kunnat, energiahankkeet ja tiedolla johtaminen. Tarkempi Energiakongressin ohjelma julkaistaan elokuussa.

Energian tulevaisuus -messulavalla kuullaan energia-alan mielenkiintoisimpia puheenvuoroja. Käsittelyssä ovat esimerkiksi näinä aikoina erityisesti askarruttava energiaturvallisuus ja energian huoltovarmuus, energiatehokkuus, älykkäät ratkaisut ja alan tulevaisuus.

Mikko Hyppönen (F-Secure) puhuu energiaverkkojen kyberturvallisuudesta, Matti Malkamäki (Hycamite TCD Technologies) kertoo vedyn mahdollisuuksista, Pia Oesch (Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osasto) pohtii mitä Suomen NATO-jäsenyys tuo energia-alalle ja Mikko Dufva (Sitra) kertoo tulevaisuusajattelusta yllätysten ajassa. Mukana myös mm. Jukka Leskelä (Energiateollisuus ry), Mikko Heikkilä (Fingrid) sekä Teollisuuden Voiman katsaus Olkiluoto 3:sta.

Puheenvuorojen lisäksi tapahtumassa käsitellään alan polttavia aiheita tiukoissa paneelikeskusteluissa. Luvassa mm. EkoTalk, jonka juontaa Anna Perho.

 

Kuva: Messukeskus. Energia-messuilla on jo 30-vuotinen historia.

Facebooktwitterlinkedin