Etäkoululaiset pelaavat kiertotaloutta

Facebooktwitterlinkedin

Keksikää joukkueen kanssa kiertotaloushaaste ja kerätkää siitä mahdollisimman paljon pisteitä!

Ympäristökoulutusta ja -kasvatusta tarjoava Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja mobiiliin pelipedagogiikkaan erikoistunut Seppo.io sekä Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY-kuntayhtymä kehittivät etäkoululaisille niin Suomessa kuin maailmalla mukaansatempaavan ja hauskan tavan oppia kiertotaloudesta ja kuluttamisen ympäristövaikutuksista.

”Halusimme yhdessä tuottaa toimivia, laadukkaita ja valmiita materiaaleja opettajille etäopetukseen ja tehdä oppimisesta entistä hauskempaa ja motivoivampaa oppilaille”, kertoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristökasvatuksen asiantuntija Anu Kaila.

HSY tarjoaa kiertotalous- ja vesiaiheisia oppimispelejä pääkaupunkiseudun koulujen käyttöön maksutta. Pelejä on tehty kolmelle ikäryhmälle.

”HSY tarjoaa normaalisti ympäristökasvatusta kouluvierailujen avulla, mutta koronarajoitusten vuoksi oli keskittävä toinen tapa sen toteuttamiseen. Saimme nopealla aikataululla kehitettyä pelit oppimisen avuksi”, Kaila taustoittaa.

 

Satoja latauksia

 

Kiertotaloushenkiset digipelit julkaistiin huhtikuun lopussa. Pelejä oli jo toukokuun alussa ladattu lähes kaksisataa kertaa.

Pelit on räätälöity HSY:n alueelle eli pääkaupunkiseudulle ja Kirkkonummelle. Myös muut Suomen koulut saavat niistä oivalluksia kiertotaloudesta ja pääsevät pohtimaan kulutuksen vastuullisuutta. Pelit sopivat myös lähiopetukseen.

Oppimispelit innostavat jo Suomen ulkopuolellakin: Seppo ja Kierrätyskeskus ovat tuottaneet kestävän elämän tavan pelejä myös Bee’ahin ympäristökoululle Arabiemiraateihin. Seuraavaksi pelejä esitellään Etelä-Amerikassa.

Tutustu tarkemmin pelien sisältöön osoitteessa hsy.fi/digipelit.

 

Kuva: Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ja Seppo.io. HSY:n ympäristökasvatuksen oppimispelit on toteutettu yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n kanssa suomalaisen koulutusteknologiayritys Seppo.io:n alustalle.

Facebooktwitterlinkedin