Heti yli viisi miljoonaa ilmoitusta haitallisten aineiden tietokantaan

Echan SCIP-tietokanta on otettu käyttöön.
Facebooktwitterlinkedin

Uuteen tietokantaan on tullut jo yli viisi miljoonaa ilmoitusta tuotteiden sisältämistä huolta aiheuttavista aineista ja haitallisista kemikaaleista, kertoo Euroopan kemikaalivirasto Echa.

Echa julkaisi lokakuussa niin sanotun SCIP-tietokannan (Substances of Concern in articles as such or in complex objects/ products.)

Tietokanta kerää tietoa ja lisää läpinäkyvyyttä esineiden sisältämistä vaarallisista kemikaaleista. Tämän on tarkoitus esimerkiksi helpottaa kuluttajia tuotevalinnoissaan ja kierrättäjiä tuotteiden elinkaaren loppuvaiheen käsittelyssä.

Tietokanta otettiin käyttöön lokakuussa viime vuonna. Esineiden valmistajien, kokoajien, markkinoille saattajien, maahantuojien ja myyjien oli ryhdyttävä ilmoittamaan tuotetietojaan viimeistään 5. tammikuuta 2021 alkaen.

Edelläkävijäyritykset eivät aikailleet, vaan ilmoittivat tuotteidensa ja esineiden osiensa sisältämät huolta aiheuttavat aineet tietokantaan saman tien.

Yritykset ovat tehneet tietokantaan jo yli viisi miljoonaa ilmoitusta. Echa julkaisee tiedot lähikuukausina verkkosivuillaan.

Echa sanoo, että sen IT-järjestelmät ovat varautuneet ottamaan vastaan suuria ilmoitusmääriä. Echa tarjoaa yrityksille tukea ja ohjeita onnistuneiden SCIP-ilmoitusten tekemiseen.

Kuva: Scanstockphoto.

Facebooktwitterlinkedin