Huutomylly erikoistuu kiertotaloustavaraan

Mylly-Mikko
Facebooktwitterlinkedin

Yrityksille on avattu helmikuussa uusi huutokauppapaikka. Huutomylly.fi on verkkokauppapaikka, jossa yritykset voivat myydä itselleen tarpeettomaksi jäänyttä tai käytöstä poistuvaa omaisuutta.

”Olemme erikoistuneet käytöstä poistuvaan ja käytettyyn tavaraan. Erotumme kilpailijoista siinä, että emme ole halpatuontitavaran myyntipaikka, vaan haluamme profiloitua kiertotalouden vauhdittajana”, kuvailee Huutomyllyn kehittämisasiantuntija Miika Jokelainen.

Uuden kauppapaikan taustalla on Kiertoa Oy, jonka perustama julkisen sektorin huutokauppapaikka Kiertonet.fi on jo vakiinnuttanut paikkansa kuntien ja kaupunkien omaisuuden uusiokäytön vauhdittajana.

Kun koronatilanne alkoi pahentua vuosi sitten keväällä, syntyi ajatus laajentaa huutokauppa myös yritysten käyttöön.

”Vuosi sitten Kiertonet.fi alkoi vastaanottaa myös yritysten myynti-ilmoituksia. Yrityksille tarjottiin näin mahdollisuus realisoida omaisuuttaan ja sitä kautta elvyttää koronan heikentämää kassavirtaa. Myynti-ilmoituksia alkoi tulla enemmän kuin uskallettiin toivoakaan”, Jokelainen taustoittaa.

Mylly-MaijaJotta Kiertonet.fi pysyisi jatkossakin alkuperäisidean mukaisesti nimenomaan julkisen sektorin kauppapaikkana, yritysten myynti-ilmoitukset päätettiin eriyttää omalle kauppapaikalleen. Jokelainen ryhtyi lokakuussa kehittämään uutta palvelua. Sen avaamista vauhditti, että käytössä oli jo hyväksi havaittu ja koeteltu kauppasivustopohja.

Huutomylly.fi avautui lopulta 18.2.2021.

Huutomyllyssä on kaupan etenkin arvokkaampaa käytettyä tavaraa kuten koneita ja laitteita, ajoneuvoja ja kalusteita.

”Meillä myydään melkein mitä vaan kahvikupeista kaivureihin, mutta tyypillisiä ovat esimerkiksi työkalut, työkoneet ja kalusteet”

Vaikka myyjäprofiili on rajattu yrityksiin, ostajat voivat olla laidasta laitaan, yksityishenkilöistä toisiin yrityksiin, yhdistyksiin tai kaupunkeihin ja kuntiin.

Käytetyn tavaran kauppaan liittyvää luottamuspulaa Huutomylly.fi hälventää uudella ominaisuudella, vertaisarviointijärjestelmällä. Ostaja voi pisteyttää asteikolla 1–10, kuinka hyvin asiointi kyseisen myyjän kanssa sujui ja kuinka hyvin myynti-ilmoitus vastasi todellisuutta. Arvostelut ovat julkisesti kaikkien selailijoiden nähtävillä.

”Tällä pyritään siihen, että meidän kauppapaikassa luotettavat myyjät erottuvat edukseen.

 

Kiertotaloudessa bisnesmahdollisuuksia

Jokelainen uskoo, että kiertotalouden digitaalisissa palveluissa on tilaa uusille bisnesmalleille:

”Nettihuutokauppa-alalla on selvästi kilpailua ja tosi kehittyneitä ja menestyneitä toimijoita. Mutta me olemme havainneet, että markkinoilla on tilausta kiertotalouteen erikoistuneelle ratkaisulle. Eroamme kilpailijoista myös siten, että veloitamme myyjää ainoastaan toteutuneista kaupoista. Silloin meillä on yhteinen intressi myyjän kanssa saada tavara kaupaksi.”

Huutomyllyn kautta on vajaassa kuukaudessa liikkunut yli sadan tuhannen euron arvosta tavaraa.

”Kiertonet.fi:n historian aikana kiertotaloutta on tuettu yhteensä 38 miljoonalla eurolla”, Jokelainen summaa.

Facebooktwitterlinkedin