Iloinen uutinen tavoitti jouluaattoaamuna: Anu Patrikainen on nimitetty Jätehuoltoyhdistyksen ensimmäiseksi toiminnanjohtajaksi

Kuva: Annika Sormunen. ”Olen aktiivinen verkostoituja ja näen verkoston voiman. Uskon, että siitä on hyötyä myös Jätehuoltoyhdistyksen viestinnässä”, sanoo uusi toiminnanjohtaja Anu Patrikainen.
Facebooktwitterlinkedin

”Olen tosi iloinen ja innoissani, ehkä jopa tohkeissani!”

Näin kuvailee Anu Patrikainen tunnelmiaan uuden tehtävän kynnyksellä. Maanantaina 22. tammikuuta 2024 hän aloittaa perinteikkään Jätehuoltoyhdistyksen toiminnanjohtajana.

Tämä on ensimmäinen kerta vuonna 1987 perustetun yhdistyksen historiassa, että toimintaa koordinoimaan palkataan toiminnanjohtaja.

Kaikki sopi yhteen

Patrikainen kuuli osa-aikaisesta tehtävästä verkostojensa kautta sekä Jätehuoltoyhdistyksen viestinnästä. Hän on ollut yhdistyksen jäsen jo vuosia. Hakemista ei tarvinnut empiä.

”Tehtävä täsmää täydellisesti osaamiseeni ja aiempaan kokemukseeni. Ammatillisesta taustastani löytyy niin järjestöjohtamista, tapahtumatuotantoa, verkostojen rakentamista kuin osaamisen kehittämistäkin, ja vieläpä kiertotalouden ja ympäristöalan kontekstissa.”

Patrikainen on toiminut aiemmin kunnallista jätehuoltoa edustavan Suomen Kiertovoima ry:n koulutuspäällikkönä. Hän on työskennellyt lähes kymmenen vuotta Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtajana.

”Nyt pääsen aloittamaan kiertotalouden ammattilaisten kotipesän rakentajana”, hän iloitsee.

Tieto siitä, että hän on saanut paikan Jätehuoltoyhdistyksessä, tavoitti Patrikaisen mieluisalla hetkellä:

”Hallituksen puheenjohtaja laittoi viestiä jouluaattoaamuna. Se oli ihan paras joululahja.”

Verkoston voima valjastetaan käyttöön

Toiminnanjohtajan tarkka toimenkuva muotoutuu tehtävän myötä, mutta siihen kuuluu ainakin viestintää, jäsenpalveluja ja verkostojen johtamista, osaamisen kehittämistä, yhdistyksen hallintoa ja tapahtumatuotantoa. Näitä Patrikainen pitää vahvuuksinaan.

”Haluan tukea jäsenistön osallisuuta, motivoida ja lisätä vuorovaikutteisuutta. Toiminnanjohtaja voi kanavoida jäsenistön osaamista ja energiaa yhteiseen päämäärään, kestävyysmurroksen edistämiseen”, hän näkee.

Patrikainen haluaa kutsua jäsenet mukaan esimerkiksi Jätehuoltopäivien suunnitteluun. Yhdistyksen tapahtumatoimikuntaan haetaan yhtä tai kahta jäsentä mukaan ohjelman valmisteluun.

”Jätehuoltopäivät ovat yhdistyksen kruununjalokivi ja jätealan päätapahtuma, mutta tulen katsomaan, voisiko tapahtumatoimintaa laajentaa.”

”Oikea askel”

Jätehuoltoyhdistyksen puheenjohtaja Juha-Pekka Salmi on iloinen siitä, että yhdistys otti rohkean askelen eteenpäin ja palkkasi toiminnanjohtajan:

”Vuosi 2023 oli yhdistykselle hyvä vuosi. Turun Jätehuoltopäivät onnistuivat hyvin ja talous on kunnossa. Nyt Anu alkaa johtaa toimintaa jäsenten hyväksi. Olisiko pian aika päivittää myös yhdistyksen ja Jätehuoltopäivien nimet?”, hän pohtii.

Myös hallituksen varapuheenjohtaja Annika Sormunen uskoo, että yhdistyksen toiminta tehostuu valinnan myötä:

”Tavoitteenamme on nostaa yhdistyksen toiminta uudelle tasolle ja tehdä siitä entistä houkuttelevampaa kiertotalousalan ammattilaisille.”

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Annika Sormunen. ”Olen aktiivinen verkostoituja ja näen verkoston voiman. Uskon, että siitä on hyötyä myös Jätehuoltoyhdistyksen viestinnässä”, sanoo uusi toiminnanjohtaja Anu Patrikainen.

Facebooktwitterlinkedin