KASVUtarinoita kiertotaloudesta – Yritysten kiertotalousratkaisut esillä uudessa podcastsarjassa

KASVU-hanke ja podcastit
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Siirtymä kiertotalouteen tarjoaa monipuolisia liiketoimintamahdollisuuksia, auttaa vähentämään päästöjä ja kannustaa yrityksiä kehittämään uusia innovaatioita. Kasvua ja liiketoimintaa kiertotaloudesta -hankkeen tuottamassa uudessa KASVUtarinoita kiertotaloudesta -podcastissa haastatellaan kiertotalouden parissa toimivia yritysten edustajia. Sarjassa keskustellaan siitä, miten yrityksissä voidaan huomioida kiertotalouden liiketoimintamallit, kuten tuote palveluna, kierrätys ja talteenotto, tuotteen elinkaaren pidentäminen, uusiutuvuus ja resurssitehokkuus.

Uusi podcast nostaa esille suomalaista osaamista kiertotalouden kentällä ja tarjoaa kurkistuksen kiertotalouden tulevaisuuteen. Miten esimerkiksi akkujen ja paristojen kierrättäminen tulevaisuudessa kehittyy ja miten suomalainen osaaminen on mukana turvaamassa veden riittävyyttä maailmalla? Entä voisiko jätteenkäsittelyn teknologiaratkaisuista ja osaamisesta tulla Suomelle uusi vientituote?

– Podcastien tuotannosta ja toimittamisesta vastasivat Anni Hurtig ja Sanna Taskila Macon Oy:stä, joiden rautainen asiantuntemus sekä haastattelujen teemoihin että toimitustekniikkaan Oamkin Radiostudiolla varmistivat onnistuneet ja mielenkiintoiset lähetykset, toteaa KASVU-hankkeen projektipäällikkö Virpi Käyhkö.

–  Podcastlähetyksiin saimme koskettavuutta ja vähän huumoriakin mukaan haastateltavien henkilökohtaisten kokemusten kautta, hän jatkaa.

 

Kaikki KASVUtarinoita kiertotaloudesta-sarjan jaksot ovat nyt kuunneltavissa Spotifyssä ja Soundcloudissa!

 

Jakso 1: Kiertotalouden mahdollisuudet vedenkäsittelyssä

Jaakko Pellinen, Owatec Group ja Lasse Moilanen, BIOSO4 Oy

 

Jakso 2: Isojen materiaalivirtojen käsittely ja kierrätys  

Sami Lindroth, L&T Teollisuuspalvelut Oy ja Heikki Harju-Autti, Oulun Energia

 

Jakso 3: Uusiomateriaaleilla kohti hiilineutraalia liiketoimintaa

Sini Rytky, EcoUp Oy ja Janne Koskelainen, Rakeistus Oy

 

Jakso 4: Akkujen ja paristojen materiaalien kiertotaloudesta

Tommi Karjalainen, AkkuSer Oy ja Mikko Joensuu, Tracegrow Oy

 

KASVU-hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto, ja rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Rahoitukseen osallistuvat myös Oamk, Kiertokaari Oy, L&T Teollisuuspalvelut Oy. Lue lisää: www.oamk.fi/kasvu

KASVU-hankkeen kumppanit

Facebooktwitterlinkedin