Kestävyys megatrendinä

Facebooktwitterlinkedin

Paperinen pullo. Kertakäyttöisyyden vähentäminen. Muoviroska pois meristä. Esimerkiksi näistä asioista kerrotaan Helsingin Messukeskuksessa, jossa järjestetään 11.-12.3.2020 pakkaus-, elintarvike- ja muovialan tapahtumakokonaisuus.

PacTec, FoodTec ja PlastExpo Nordic -tapahtumassa ovat läsnä alojen koko arvoketjut suunnittelusta käyttöön ja markkinoinnista raaka-aineisiin. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös graafisen alan Sign, Print & Pack sekä Horeca-alan Gastro Helsinki.

Tapahtuman avajaispäivän avaa PacTecin bisnesfoorumi, jonka aiheena ovat kestävyys ja vastuullisuus, tulevaisuuden megatrendit. Puheohjelmassa keskitytään myös siihen, kuinka suomalainen kiertotalousosaaminen voi auttaa vähentämään muoviroskaa maailman meristä.

Merten tilasta ja jätteistä kertoo Salla Roni-Poranen, jonka edustama Project STOP pyrkii estämään muovijätteen leviämisen mereen Kaakkois-Aasiassa. Laivanrakennusinsinööri ja sarjayrittäjä Anssi Mikola puolestaan kertoo lisää siitä, kuinka suomalainen osaaminen voi vähentää muovin määrää meressä.

 

Juuri sopiva pakkaus

 

Innovaatioalueen yritykset tarjoavat ratkaisuja esimerkiksi siihen, kuinka ympäristövastuullisuuteen satsaaminen käännetään kilpailueduksi.

”Innovaatioalue konkretisoi hienosti alalla tapahtuvan kehityksen. Yksi alueen suurimmista vetonauloista on Panotecilta tuleva pakkauskone, joka yhdessä Boxonin kanssa esittelee Box-on-Demand -pakkausratkaisun. Kyseinen ratkaisu mahdollistaa sen, että kaikille lähetyksille saadaan oikean kokoinen laatikko ja pakkaus, jolloin keskimääräinen tyhjä tila saadaan karsittua puoleen, ja kuljetettavia lavoja puolestaan tulee huomattavasti vähemmän. On hienoa päästä esittelemään tapahtuman kävijöille Panotecin ja Boxonin innovaatio, sekä innovaatioita muun muassa Woodlylta, Zymotecilta ja Schur Star Systemsiltä”, iloitsee myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström.

Ruoka ja sen hävikki ja jätteet ovat ohjelmassa laajasti esillä. Muun muassa Sauli Böhm ResQ Clubista kertoo, kuinka alalla voidaan tehokkaasti vähentää ruokahävikkiä. Geraint Thomas Chep Scandinaviasta puolestaan kertoo tuotantoketjun ja jätteen kierrosta.

”Tapahtumakokonaisuuden ohjelmaan on panostettu erityisen paljon. Yhteensä neljällä lavalla tapahtuvista 56:sta puheenvuorosta puolet on englanniksi, ja olemme saaneet tapahtumaan puhumaan alan huiput niin Suomesta kuin kansainvälisestikin”, Bergström jatkaa.

Facebooktwitterlinkedin