”Kiertotalous hallitusohjelmaan kärkihankkeeksi”

Kiertotalouspäivät
Facebooktwitterlinkedin

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen toivoo, että kiertotalous saa tukevan jalansijan Suomen tulevasta hallitusohjelmasta.

”Hiilineutraalisuustavoitteessa täytyy pysyä. Kiertotalouden pitäisi olla Suomen kärkihanke jatkossakin.”

Pietikäinen puhui aiheesta Kiertotalouspäivillä toukokuussa.

Kymppikertoimella kestävyyttä

Pietikäisellä oli viesti Suomen kansallista hallitusta kokoaville hallitusneuvottelijoille. Hän muistuttaa, että Suomella on yhä saatavilla EU:n elpymis- ja palautustukimekanismin rahoitusta (RRF, Recovery and Resilience Facility).

”Käytetään RRF-rahaa vihreän siirtymän energiaremontteihin ja kiertotalouden edistämiseen etenkin siellä, missä Suomella on osaamista, eli tekstiilien ja rakentamisen kiertotaloudessa.”

Pietikäinen käyttää sääntelyn tavoitteista niin kutsuttua kymppikerroin-käsitettä: Tavoitteena EU:lla tulisi olla tuottaa sama hyvinvointi käyttämällä vain kymmenesosa nykyisin kuluvista resursseista ja tuottamalla vain kymmenys nykypäästöistä.

Suomen Kiertovoima KIVO ry järjesti Kiertotalouspäivät Jyväskylässä YT-messujen yhteydessä 10.-11.5.23. Päiville osallistui yli 260 jäte- ja kiertotalousalan ammattilaista.

Lue lisää messuista ja Kiertotalouspäivien annista Uusiouutisten syyskuussa ilmestyvästä numerosta 4/23. Tilaa lehti nyt, niin saat syysnumeron! Tilaukset kampanja-tarjouksena alkaen 29 euroa/ vuosikerta!

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuvat: Elina Saarinen. Kiertotalouspäiviä vietettiin Jyväskylässä toukokuussa YT-näyttelyn yhteydessä.

Facebooktwitterlinkedin