Korona siirtää tapahtumia

Facebooktwitterlinkedin

Moni tapahtumanjärjestäjä on joutunut siirtämään tai peruuttamaan kevään ja alkukesän kiertotalous- ja jätehuoltoaiheisia tapahtumia korona-viruksen aiheuttaman kriisin takia. Tapahtumia on joko peruttu kokonaan tai siirretty syksyyn. Syys-lokakuun kalenteri onkin jo täyttynyt äärimmilleen.

Ensimmäisenä Suomen hallituksen ohjeistus yli 500 hengen kokoontumisten peruuttamisesta iski Raksa-messuihin, joiden oli tarkoitus alkaa 13.3., yhtä päivää hallituksen ilmoituksen jälkeen. Raksa-messut on nyt siirretty pidettäväksi 25.-27. syyskuuta Lahden Messukeskuksessa.

Göteborgissa olisi pitänyt maaliskuun puolivälissä järjestää Circular Materials Conference, joka siirrettiin nopeasti syyskuulle. Uusi tapahtuma-ajankohta on 22.-23.9.2020.

Molemmat 31. maaliskuuta pidettäväksi suunniteltua tapahtumaa, YTP ry:n ajankohtaisseminaari ja Savonia ammattikorkeakoulussa pidettäväksi suunniteltu KOKOEKO-seminaari on päätetty siirtää syksyyn. Tarkemmat päivät ilmoitetaan myöhemmin.

1.4. pidettäväksi suunniteltu Ril-koulutus hiilineutraalin rakentamisen energiaratkaisuista on siirretty syksylle. Myös tämän koulutuksen tarkka uusi päivämäärä vahvistetaan myöhemmin.

Huhtikuun lopussa Tampereella oli tarkoitus järjestää Hankintapäivät. Ne on peruttu. Peruttu on myös kesäkuun alkuun kaavailtu Helsinki Chemicals Forum.

Suomen Pakkausyhdistys pohtii, milloin ja missä muodossa se järjestää 22.4. pidettäväksi suunnitellun Luontoystävällinen Pakkaus -koulutuksen.

 

Jättimessut lykkääntyvät

 

Kiertotalous- ja jätehuoltoalan vuoden suurin tapahtuma, IFAT-messut Saksan Münchenissä, on siirretty toukokuulta syyskuulle. Uusi ajankohta on 7.-11.9.2020. Näytteilleasettajat ja messukävijät siirtävät nyt majoitus- ja lentolippuvarauksiaan kiireellä uuteen ajankohtaan.

Sen sijaan pakkausalan jättitapahtuma Interpack siirrettiin toukokuulta ensi vuoteen. Interpack pidetään 25.2.-3.3.20221 Düsseldorfissa. Interpack järjestetään tuolloin samana vuonna kuin metallipakkauksiin keskittyvä Metpack, joka niin ikään siirrettiin toukokuulta ensi vuoteen: Se pidetään 23.2.-27.2.2021.

Suomen Kiertovoima Kivo ry:n perinteiset Kiertotalouspäivät oli tarkoitus järjestää toukokuun lopussa Heurekassa. Tilaisuus on peruttu, mutta Kivo pohtii, voisiko osia tapahtumaohjelmasta järjestää kuitenkin webinaarina.

Uusiouutiset seuraa tapahtumatietoja ja päivittää niitä osoitteessa https://uusiouutiset.fi/tapahtumat/

Facebooktwitterlinkedin