Kuluttajien muovipakkausjätettä kemialliseen kierrätykseen Nokialle – ”Kiertotalous synnyttää työpaikkoja Suomeen”

Kuluttajien muovipakkausjätteen kierrätys lisääntyy, kun osa pakkausmuovijätteestä viedään Nokialle kemialliseen kierrätykseen.

Nokialainen Wastewise Group valmistautuu kuusinkertaistamaan muovijätteen kemiallisen kierrätyksen kapasiteettinsa. Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy ja Wastewise ovat solmineet pitkäaikaisen sopimuksen. Kuluttajilta kerätty muovipakkausjäte on ollut kierrättäjille vaikea tehtävä. Kaikkea koostumukseltaan vaihtelevaa ja paljon epäpuhtauksia sisältävää muovipakkausjätettä on hankala saada kierrätettyä mekaanisesti laadukkaaksi uusiomuovin raaka-aineeksi. Kierrätykseen kelpaamattomat materiaalit päätyvät usein polttoon. Pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy haluaa kääntää tämän vaikeasti kierrätettävän muovijätteen suunnan poltosta takaisin kiertoon ja käyttöön. Pyrolyysiöljystä uusia tuotteita Nyt kierrätykseen on löytymässä uusi ratkaisu. Sumi on solminut nokialaisen Wastewise Groupin kanssa pitkäaikaisen, useiden vuosien sopimuksen yhteistyöstä. Lokakuun alusta Sumi on alkanut toimittaa muovipakkausten lajittelusta syntyvää, mekaaniseen kierrätykseen soveltumatonta ylijäämää kierrätettäväksi Wastewisen Nokian pyrolyysilaitokselle. Prosessissa pakkausmuovit esikäsitellään ja nesteytetään. Lopputuloksena syntyy pyrolyysiöljyä. Wastewisen kumppani Neste jalostaa pyrolyysiöljystä raaka-ainetta muovi- ja kemianteollisuuden raaka-aineeksi. Näin kemiallinen kierrätys täydentää muovipakkausjätteen mekaanista kierrätystä. Kokonaiskierrätysaste kohenee. Taustalla huolelliset testit Wastewise Groupilla on kokemusta vaikeasti kierrätettävien muovijätteiden menestyksekkäästä kierrätyksestä. Nokialaisyhtiö on pitkäjänteisesti kehittänyt omaa pyrolyysiteknologiaansa. Viime keväänä yhtiö kertoi...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset