Kuusakosken uusi toimitusjohtaja: Vaikeilta päätöksiltä ei vältytä

Atte Kekkonen
Facebooktwitterlinkedin

Tänä vuonna 100 vuotta täyttävän Kuusakosken uusi toimitusjohtaja Atte Kekkonen haluaa kyseenalaistaa yhtiön tutut toimintatavat.

”Kuusakoski organisoituu uudelleen ja vahvistaa teknologista sekä materiaaleihin liittyvää prosessiosaamistaan”, hän linjaa.

”Satavuotiaita perheyrityksiä ei Suomessa ole kovin montaa. Mutta se, mitä on historiassa tehty, ei välttämättä enää riitä, koska maailma muuttuu ympärillä – pelkillä perinteillä ei pärjätä. Meidän pitää oppia kyseenalaistamaan tuttuja toimintatapoja. On järjestäydyttävä tehokkaammin, jotta varmistetaan kannattavuuden säilyminen seuraavatkin sata vuotta.”

38-vuotias KTM Atte Kekkonen on kerännyt kokemusta sekä kaupalliselta että teolliselta alalta. Hän on työskennellyt aiemmin Kiinassa pakkausteollisuuden parissa ja sen jälkeen paperi- ja selluteollisuuden projektitehtävissä Suomessa ja Ranskassa sekä konepaja-sektorin rahoitus- ja sijoitustehtävissä.

Kuusakoskella Kekkonen aloitti marraskuun alussa, haastavassa tilanteessa. Yhtiö sai juuri loppuvuodesta päätökseen YT-neuvottelut, joissa päätettiin 26 henkilöstötyövuoden vähentämisestä.

”Maailma ei näytä kokonaisuudessa sellaiselta, että vaikeilta päätöksiltä vältyttäisiin tulevaisuudessakaan”, Kekkonen sanoo.

Facebooktwitterlinkedin