Lassila & Tikanoja muutti Tarasten Kiertotalousalueelle – ”Pakkausjätteiden ja muovien käsittelyssä on odotettavissa kasvua”

Kuva: Elina Saarinen. Lassila & Tikanojan viestinnän asiantuntija Elina Penttinen ja Tarastenjärven yksikönpäällikkö Kati Rajala kertovat, että tuottajayhteisöjen hallinnoima muovipakkausjäte kuljetetaan Tarastenjärveltä Riihimäelle Fortumille kierrätettäväksi. Muu muovi viedään pääasiassa L&T:n omalle kierrätyslaitokselle Merikarvialle.

Pyöräkone purkaa muovipakkausjätettä puristimesta ja työntää sen saman tien uuden paalaimen käsittelyyn. Ei aikaakaan, kun paalain muotoilee kahdeksankertaisin langoin vahvistetun muovipakkausjätepaalin valmiiksi odottamaan kuljetusta kierrätykseen. Lassila & Tikanojan Mika Mansikkaviita vaikuttaa tyytyväiseltä jälkeen. Uutta saksalaista paalainta on ehditty käyttää vasta muutama päivä, mutta käyttöedut on jo huomattu: Vaihto muovin paalaamisesta kartongin paalaamiseen tapahtuu nopeasti. Tarvitsee vain painaa nappia, niin paalain tietää muuttaa paalilankojen asettelua. Muovijätteen käsittelyä Tarastenjärvellä L&T:n uudessa käsittelylaitoksessa. Uusi paalain näkyy kuvassa oikealla. Kuva: Elina Saarinen. Käsittely katon alla Muovijätepaali pääsee muiden tuoreiden paalien riviin. Koko käsittely tapahtuu katon alla upouudessa hallissa Tarasten Kiertotalousalueella, jonne L&T avasi tammikuun alussa käsittelylaitoksen. Täällä L&T:llä on nyt hyvin tilaa käsitellä ja siirtokuormata Pirkanmaan alueella syntyvää muovipakkausjätettä, kartonkia, pahvia, paperia, puuta, rakennusjätettä, lasia, metallia ja tietoturvamateriaalia. Muutto Tampereen Multisillasta Tarasten Kiertotalousalueelle tapahtui vuoden vaihteessa. Uudessa yksikössä työskentelee 60 työntekijää. Bajamajoille pesulinjasto Multisiltaan verrattuna tilat yli kolminkertaistuivat. Kaiken kaikkiaan tonttia on 5,5 hehtaaria....

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset