Mari Puoskari Ekokemille

MariPuoskari
Facebooktwitterlinkedin

24.10.2013

Mari Puoskari siirtyy 2.1.2014 Ekokemille vastaamaan konsernin ulkoisesta viestinnästä, toimintaympäristö- ja liiketoimintatiedon hallinnasta sekä yhteiskuntavastuun koordinoinnista. Hänestä tulee myös Ekokem-konsernin johtoryhmän jäsen.

”Ekokem on tunnettu brändi ja yhtiöllä on hyvä yrityskuva. Ekokem on toiminut proaktiivisesti luonnonvarojen säästämisen toteuttajana ja on tarjonnut asiakkailleen keinoja kehittää materiaalikiertoja kestävästi. Olen innoissani päästessäni osaksi tätä työtä”, Puoskari sanoo.

Puoskari tunnetaan erityisesti poliittisesta urastaan. Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja nousi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi alkuvuodesta.

Vähemmän tunnetaan sitä, että Puoskari on ehtinyt tehdä jo kymmenen vuoden työuran tutkijana, asiantuntijatehtävissä sekä konsulttina muun muassa yritysten strategiatyössä, yhteiskuntavastuuasioissa ja liiketoimintajohtamisessa.

Ennen Ekokemiä hän työskenteli yritysvastuujohtajana CGI Suomi Oy:ssä ja sitä ennen strategiakonsulttina BearingPoint Management Consulting Oy:ssä.

Ratkaisut nyt

”Periaatteeni on, että valitsen ne asiat, joista olen innostunut. Silloin ne eivät vie energiaa vaan antavat sitä”, urheilua kuten juoksemista ja telemark-hiihtoa harrastava Puoskari kertoo.

Hän on myös kemiantekniikan ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän valmistui vuonna 2003 Otaniemen Teknillisestä korkeakoulusta (nykyään Aalto-yliopisto), jossa hän opiskeli kemiaa ja ympäristötekniikkaa.

”Kemia oli lempiaineeni jo yläasteella ja lukiossa. Minulla oli lukiossa superinnostava opettaja, tohtori Leena Turpeenoja.”

Otaniemen-aikoinaan Puoskari kiinnostui yhä enemmän ympäristöasioista. Hän uskoo, että organisaatioiden strategiatasolla on juuri nyt tapahtumassa murros, jossa energia- ja materiaalitehokkuuden mahdollisuudet aletaan nähdä. Puoskarin mukaan yritysten ympäristövastuuasioiden on oltava johtamisen keskiössä. Tuotannon ja talouden kovien lukujen rinnalle pitää saada myös ympäristömittareita.

”Meidän pitää siirtyä paitsi vähähiiliseen, myös suljettujen materiaalikiertojen yhteiskuntaan. Juuri nyt mietitään teknologioita ja strategioita tämän toteuttamiseen. On innostavaa päästä Ekokemillä mukaan tähän vaiheeseen.”

Facebooktwitterlinkedin