Mitä uudet säädökset tarkoittavat pakkausalalle?

Pakkauksia
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Pakkausala valmistautuu alan uuteen ympäristösääntelyyn. Valmistautumista vaikeuttaa, että sääntelyn soveltamiseen ja tulkintaan liittyy vielä paljon avoimia kysymyksiä. Etenkin kertakäyttömuovituotteita koskevan SUP-direktiivin tulkintaa vaikeuttaa, että komission lupaamat toimenpidesäädökset ovat myöhässä.

Suomen Pakkausyhdistys ry pyrkii tuomaan selvennystä tilanteeseen. Yhdistyksen järjestämä perinteinen Pakkausalan ympäristökonferenssi pidetään tänä vuonna webinaarina, 22. huhtikuuta  iltapäivällä.

Webinaari antaa tietoa EU:n ympäristöperustaisesta sääntelystä sekä sen soveltamisesta Suomen lainsäädäntöön. Luvassa on vastauksia, mitä uudet säädökset ja määräykset tarkoittavat yrityksille ja miten niihin kannattaisi varautua.

Iltapäivän aloittaa Expran Joachim Quoden, joka kertoo, millaista regulaatiosta on tiedossa ja vielä odotettavissa pakkausalalle lähivuosina.

Suomen jätelakiuudistuksen sisältöä ja aikataulua avaa ympäristöministeriön Jussi Kauppila.

Tuomo Aunola Pirkanmaan ELY-keskuksesta kertoo, mitä uudet säädökset tarkoittavat käytännössä pakkausten tuottajille ja teollisuudelle.

Päivän päättää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin Tiia Salamäki. Hän puhuu tulevista ympäristömerkinnöistä ja niiden soveltamisesta.

Ohjelma päivittyy sitä mukaa, kun lainsäädäntötyö etenee kotimaassa.

Lue lisää: https://www.pakkaus.com/events/pakkausalan-ymparistowebinaari-22-4-2021/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin