Remeo toimittaa muovijätteen Lamor Recyclingin kemialliseen kierrätyslaitokseen Porvoon Kilpilahteen

Kuva: Remeo. Remeon Vantaan korkean teknologian kierrätyslaitos käsittelee ja erottelee tehokkaasti eri muovilaatuja.
Facebooktwitterlinkedin

Remeo ja Lamor Recycling ovat allekirjoittaneet sopimuksen lajitellun muovijätteen toimituksista Lamor Recyclingin muovin kemiallisen kierrätyksen laitoksen raaka-aineeksi Porvoon Kilpilahteen.

Remeo toimittaa laitoksen tarvitseman jätemäärän laitoksen valmistuttua myöhemmin tänä vuonna.

Tuleva laitos on ensi vaiheen 10 000 tonnin vuosittaisella käsittelykapasiteetillaan ensimmäinen teollisen mittakaavan muovin kemiallinen kierrätyslaitos. Se on myös konseptilaitos, jonka avulla Lamor tavoittelee 100 000 tonnin kierrätysmuoviportfoliota.

”Olemme yhdessä luomassa uutta skaalautuvaa kierrätysmenetelmää muoville. Tämä yhteistyö on sarallaan ainutlaatuinen ja se konkretisoituu nopeammin kuin moni muu, vasta suunnittelupöydällä oleva hanke”, kertoo Remeon toimitusjohtaja Johan Mild.

”Meille tämä 10-kilotonnin sopimus on ensiaskel merkittävälle yhteystyölle, jolla on suuri potentiaali.”

Muovijäte ohjataan pois poltosta kemialliseen kierrätykseen

Laitoksen rakennuttaa ja sitä operoi Lamor Recycling Oy, Lamorin ja sen kumppanin Resiclon omistama hankeyhtiö.

”Meille on aivan oleellista saada lajiteltua muovijätettä, jolla on oikea polyolefiinikoostumus. Tähän asti se on poltettu jätteen mukana. Olemme iloisia tästä sopimuksesta, joka tuo meidät taas askeleen lähemmäs kestävää kehitystä ja muovin kiertotaloutta”, sanoo Lamorin toimitusjohtaja Johan Grön, joka aiemmin veti Kilpilahden hanketta Lamorin operatiivisena johtajana toimiessaan.

”Remeolla on erittäin moderni ja tehokas lajittelulaitos vain 20 kilometrin päässä Kilpilahdesta. Uskomme, että yhteistyö toimii sujuvasti ja saattaa johtaa jopa korkeampiin volyymeihin tulevaisuudessa.”

Remeo on suomalainen jätehuoltoon keskittynyt ympäristöhuoltoyhtiö, joka on johtava toimija muovin lajittelussa. Yrityksen jätteenlajittelulaitos Vantaalla on Euroopassa ainoa laatuaan, sillä sen edistyksellinen teknologia ja kaksi integroitua jätteenkäsittelylinjaa mahdollistavat monentyyppisten jätteiden lajittelun: sekä kaupallisen ja teollisuusjätteen että rakennus- ja purkujätteen.

EU:n komissio on hiljattain varoittanut Suomea, ettei maa todennäköisesti saavuta asetettua 55 prosentin tavoitetta yhdyskuntajätteen kierrätyksessä. Lisäksi EU valmistelee kieltoa EU:n ulkopuolella valmistetun kierrätysmuovin käytölle ruokapakkauksissa ympäristösyistä. Korkeaa hygieniaa vaativat elintarvikepakkaukset ovat yksi mahdollinen käyttökohde Lamor Recyclingin tuotannolle.

”Tämä hanke, kuten myös tavoittelemamme kokonaisportfolio muovinkierrätyksessä, tukevat vahvasti valtavan globaalin muoviongelman ratkaisua – aloittaen Suomesta”, päättää Grön.

Kuva: Remeo. Remeon Vantaan korkean teknologian kierrätyslaitos käsittelee ja erottelee tehokkaasti eri muovilaatuja.

Facebooktwitterlinkedin