Sitoumus lopettaa kaatopaikkaamisen

Päiväkoditkin sitoutuvat kestävään kehitykseen.
Facebooktwitterlinkedin

27.3.2014

Ahlström sitoutuu siihen, että se ei enää vuoden 2015 lopussa vie kaatopaikalle Karhulan ja Mikkelin tehtaiden lasikuitujätettä, vaan kaikki prosessijäte hyödynnetään.

Kanniston Leipomo aikoo vähentää biojätteensä määrää 20 prosentilla.

Cleantech-asiantuntijayritys Solved sitoutuu rakentamaan maailman suurimman cleantech-yhteisön, jossa olisi vuonna 2020 jo 10 000 asiantuntijaa ja yli miljoona käyttäjää.

Ympäristöministeriökin aikoo pienentää jätteen määrää 30 prosenttia ja vähentää paperinkulutustaan 44 prosenttia.

Esimerkiksi tällaisia lupauksia antoivat yritykset ja yhteisöt, kun ensimmäiset kestävän kehityksen toimenpidesitoumukset julkistettiin maaliskuussa.

Yritykset ja yhteisöt sitoutuvat muun muassa vähentämään jätteitään ja energiankulutustaan, palkkaamaan ja kouluttamaan nuoria ja pienentämään omaa ekologista jalanjälkeään.

Eri toimijoiden tekemät toimenpidesitoumukset konkretisoivat Suomen kestävän kehityksen toimikunnan joulukuussa hyväksymää Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumusta ”Suomi, jonka haluamme 2050”.

Sitoumukset kirjataan tietokantasivustoon, jossa myös seurataan indikaattorien avulla, miten niiden toteuttaminen edistyy.

Sitoumusten julkistamistilaisuudessa 12.3. haastettiin samalla mukaan kaikki Suomen päiväkodit, koulut ja oppilaitokset. Tilaisuudessa kannustettiin yrityksiä, kuntia, järjestöjä, kouluja, hallintoa ja tiedeyhteisöä lähtemään mukaan rakentamaan yhteiskunnasta resurssiviisasta ja kestävää.

Facebooktwitterlinkedin