Syklo tähtää sadan miljoonan euron kiertotalousyhtiöksi – ”Haluamme olla muovijätteille kilpailukykyisempi reitti kuin poltto”

Syklo aikoo rakentaa Hyvinkäälle kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitoksen.

(Tilaajille.) Kiertotalousyhtiö Syklo aikoo rakentaa Hyvinkäälle muovinkierrätyslaitoksen, joka saa kierrätettyä vaikeimmatkin muovijätteet. Suunnitelmissa on rakentaa lisää erilaisten jätteiden kierrätyslaitoksia sekä Suomeen että ulkomaille. ”Moni on sanonut, että tätä Suomi tarvitsee.” Näin Syklo Oy:n toimitusjohtaja Teemu Koskela kuvailee positiivista vastaanottoa, jonka yritys sai helmikuussa kertoessaan uutisensa. Syklo aikoo rakentaa Hyvinkäälle kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitoksen. Hyvinkäälle tehdään parhaillaan laitossuunnittelua ja valmistellaan noin 8 000 neliön tehdashallin rakentamista. Investoinnin hintalappu tulee olemaan useita kymmeniä miljoonia euroja. Kun laitos otetaan käyttöön vuoden 2025 lopussa, se tulee työllistämään satakunta ihmistä. Nämä luvut tekevät laitoksesta Suomen suurimman muovinkierrätyslaitoksen. Hyvinkään-laitokselle jo jatkoa Hankkeen kunnianhimoa nostaa se, ettei linjastoja suunnitella kaikkein helpommin kierrätettäville muovijätevirroille, päinvastoin. ”Me haluamme saada muovia pois poltosta ja kierrätykseen. Se vaatii ratkaisun, joka pystyy käsittelemään sekalaista muovijätettä”, Koskela jatkaa. Yritys aikoo kierrättää pääasiassa sellaista muovijätettä, jota ei tähän saakka ole Suomessa kierrätetty, vaan se on mennyt jätevoimaloihin tai kierrätyspolttoaineeksi. Kovamuovit kuten muoviputket ja pulkat...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset