Tekoäly auttamaan pakkausten kierrätyksen neuvonnassa – 30 000 uudelle yritykselle tulossa tuottajavastuu pakkausjätehuollosta

Kuva: Sumi Oy. Sumilit edustavat tekoälybottia pakkausten tuottajavastuuasioiden neuvonnassa.
Facebooktwitterlinkedin

Pakkausten tuottajavastuu laajenee koskemaan arviolta 30 000 uutta yritystä, kun miljoonan euron liikevaihtoraja poistuu vuoden 2024 alussa.

Pakkausten tuottajavastuuyhteisö Sumi Oy varautuu mahdolliseen kysymystulvaan tehostamalla yritysten neuvontapalveluja. Sumi on ottanut käyttöön Twoday AI Worksin kehittämän tekoälytyökalun.

Vastaus silmänräpäyksessä

AI Agent -palvelubotti vastaa Sumin verkkosivuilla kaikkiin pakkausten kierrätykseen ja tuottajavastuuseen liittyviin kysymyksiin kellon ympäri.

Käytännössä tekoäly näkyy verkkosivujen kävijälle Sumin kehittäminä piirrosmaskotteina, Sumileina. Nämä odottelevat chat-ruudussa mahdollisia kysymyksiä. Vastaus tulee silmänräpäyksessä.

“AI Agentin hyöty on juuri siinä, että se vastaa asiakkaiden kysymyksiin väsymättä jatkuvasti ja auttaa ratkomaan pulmia juuri silloin, kun ne ovat mielen päällä. Esimerkiksi yrittäjillä ei tyypillisesti ole aikaa kahlata läpi lakitekstiä tai surffailla verkossa. Työkalu vähentää merkittävästi myös meille tulevaa puhelu- ja sähköpostitulvaa”, Sumin asiakkuusjohtaja ja projektista vastaava Janne Teliranta sanoo.

Tekoälyn avulla kierrätys nousuun

Tekoälybotti palvelee ensisijaisesti pieniä yrityksiä, joille pakkausten tuottajavastuu tulee nyt uutena asiana.

”Toki tekoälybotti palvelee kaikkia asiakkaitamme, kumppaneitamme ja oikeastaan ketä tahansa tuottajavastuusta ja kierrättämisestä kiinnostunutta, ” Sumin toimitusjohtaja Mika Surakka sanoo.

Twoday AI Worksin toimitusjohtaja Jyrki Narvanto uskoo, että tekoälyn mahdollisuudet kierrätyksen edistämisessä ovat erittäin suuret.

Tekoäly hyödyntää laajalla aineistolla koulutettua kielimallia. Siksi keskustelu sujuu luonnollisesti ja intuitiivisesti.

Tietonsa tekoäly hakee Sumin ja sen kumppaneiden verkkosivujen aineistoista, viranomaisten tietokannoista sekä lainsäädäntökirjastoista.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Sumi Oy. Sumilit edustavat tekoälybottia pakkausten tuottajavastuuasioiden neuvonnassa.

Facebooktwitterlinkedin