Tule Roskakävelylle!

Facebooktwitterlinkedin

Kuva Jari Peltoranta. Raittiuden ystävät ry:n hallitus teki Roskakävelyn Helsingin keskustassa Annankadulla jo huhtikuun lopussa.

 

15.5.2017

Roska päivässä -liike haastaa suomalaisyritykset ja niiden työntekijät keräämään roskia kulkureiteiltä ja maastosta.

Roska päivässä -liike on virallinen Suomi 100 -hankekumppani. Liike kutsuu suomalaisfirmat keräämään roskia Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2017.

Tarkoituksena on kerätä roskat kulkureitiltä ja viedä ne lähimpään roska-astiaan. Haastajat muistuttavat, kuinka pieni kävelyhetki keskellä työpäivää hyvän asian puolesta virkistää ja tuo hyvää mieltä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt Roskakävelyn osanottajille tervehdyksensä. Presidentti Niinistö muistuttaa, että puhdas suomalainen luonto on yksi Suomen ehdottomista vahvuuksista, ja siitä kannattaa huolehtia:

”On hienoa, että Roska päivässä -liike vie luonnosta huolehtivaa asennetta eteenpäin ja vielä tekojen kautta. Toivotan kaikille Roskakävelyyn osanottajille mukavaa yhteistä tapahtumaa sekä aktiivisia ympäristötekoja myös tulevaisuudessa!”

Roska päivässä -liike on Tuula-Maria Ahosen 17 vuotta sitten tytärtensä Iisan ja Ilonan kanssa perustama kansalaisliike, jossa suomalaiset sitoutuvat keräämään maasta ainakin yhden roskan joka päivä.

Facebooktwitterlinkedin