Turun Topinpuisto rakensi ilmastopolun – Ensimmäinen hiilijalanjälki jo laskettu

Topinpuiston ilmastopolku
Facebooktwitterlinkedin

Turun Topinpuiston kiertotalouskeskus on saanut ilmastopolun.

Polku listaa toimenpiteitä, joilla alueella syntyviä päästöjä voi vähentää ja sitoa vuoteen 2035 mennessä.

Ilmastopolkua seuraamalla Topinpuiston yritykset voivat vähentää alueella syntyviä päästöjä muun muassa energiankäytössä ja logistiikassa. Samalla vastataan Turun kaupungin kunnianhimoiseen tavoitteeseen olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä.

Tavoitteena on saada tarkka kuva alueen päästölähteistä. Alueen toimijoiden hiilijalanjäljet on tarkoitus määritellä.

Lounais-Suomen Jätehuolto Oy (LSJH) ottikin jo ensiaskeleensa ilmastopolulla, sillä yhtiön toiminnan hiilijalanjälki on nyt laskettu.

”Tuloksia LSJH:n laskennasta on odotettavissa kuluvan kevään aikana”, kertoo LSJH:n projektisuunnittelija Lassi Leinonen.

Ilmastopolun rakentamiseen osallistuivat kaikki Topinpuiston yritykset: Lounais-Suomen Jätehuolto, Gasum Oy, Kuusakoski Oy, Ekopartnerit Turku Oy, Stena Recycling Oy (Kaivoasema), Kiertomaa Oy ja Turun Maisemointi Oy.

”Topinpuistossa on jo paljon kokemusta kiertotalouden yritysten välisestä yhteistyöstä. Tuore Ilmastopolku tarjoaa uutta tekemistä päästöjen vähentämisen ja ilmastotyön näkökulmasta”, Leinonen toteaa.

Osa 6Aika-hanketta

Topinpuiston ilmastopolku toteutettiin osana 6Aika: ILPO-hanketta, jossa rakennetaan ilmastopositiivisia yritysalueita ja tuetaan yrityksiä vähäpäästöisemmän liiketoiminnan kehittämisessä Turun Topinpuistossa, Vantaalle rakentuvassa kiertotalousklusterissa ja Tampereen seudulla.

ILPO-hanketta toteuttavat Turun kaupunki, Lounais-Suomen Jätehuolto, Business Tampere, Tampereen yliopisto ja Vantaan kaupunki. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Uudenmaanliitto ja hankkeeseen osallistuvat kaupungit ja organisaatiot.

Kuva: Adobe Stock.

Facebooktwitterlinkedin