Valmetilta optinen anturi jätevesien polymeeripitoisuuden mittaamiseen

Kuva: Valmet. Uusi anturiteknologia tehostaa prosessia ja säästää kustannuksia.
Facebooktwitterlinkedin

Valmet on tuonut markkinoille uuden optisen polymeeripitoisuuden mittausteknologian. Kehittynyt inline-mittaus on tarkoitettu yhdyskuntien ja teollisuuden jätevedenkäsittelyyn sekä paperi- ja kartonkiprosesseihin.

Valmet PCM -anturin tuottama jatkuva, reaaliaikainen mittausdata auttaa optimoimaan prosessia ja antaa mahdollisuuden entistä tarkempaan polymeerien annosteluun ja nopeaan reagointiin häiriötilanteissa.

Kun todelliset polymeeripitoisuudet tiedetään, polymeerien kulutusta voidaan vähentää merkittävästi.

Vakaa polymeeripitoisuus myös parantaa flokkautumista, selkeytystä, vedenpoistoa ja muita keskeisiä prosesseja. Korkeampi suorituskyky säästää energiaa ja vähentää lietemääriä kuljetuksessa ja poltossa.

Paperi- ja kartonkiprosesseihin lisätään kemikaaleja, tyypillisesti polymeereja, hienoaineksen ja täyteaineiden retention parantamiseksi rainan muodostumisen aikana.

Kuusi kertaa enemmän mittaustietoa

Optiikka maksimoi kompaktin anturin mittaustilavuuden. Kun sironneen ja heijastuneen valon keräämiseen käytetään useita optisia kanavia, anturi käsittelee kuusi kertaa enemmän dataa kuin perinteiset ratkaisut.

Jätevesien mittausten yleinen ongelma on anturin likaantuminen, mutta uuden PCM:n pitää puhtaana siihen integroitu automaattinen huuhtelujärjestelmä.

Huuhteluyksikössä on yhde manuaaliselle näytteenottoventtiilille.

 

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Valmet. Uusi anturiteknologia tehostaa prosessia ja säästää kustannuksia.

 

Facebooktwitterlinkedin