Valtavilla ympäristöalan IFAT-messuilla näyttäytyy melkein koko maailma – paitsi venäläiset näytteilleasettajat, jotka saivat porttikiellon

IFAT
Facebooktwitterlinkedin

”Pohjois-Makedoniasta, Montenegrosta, Israelista, Perusta, Argentiinasta, Meksikosta, Portugalista, Hollannista, Dubaista…”

Molok Oy:n aluemyyntipäällikkö David Cortès listaa maita, joista heidän yrityksensä messuosastolla on käynyt delegaatioita ja kontaktihenkilöitä jo parina ensimmäisenä messupäivänä.

Yksi maailman suurimmista ympäristö-, jätehuolto- ja vesialan messutapahtumista, IFAT, pidettiin Saksan Münchenissä touko-kesäkuun vaihteessa 30.5.-3.6.2022.

Molok Oy:n osasto

Globaali ja suomalainen

Kuten Molok Oy:n kokemus osoittaa, tapahtuma lunastaa yhä lupauksensa aidosti globaalista tapahtumaprofiilista.

Messuilla vieraili viiden päivänä aikana noin 119 000 kävijää 155 maasta tai alueelta.

Suomalaisille IFAT on jo pitkään ollut kansainvälisistä kierrätysalan tapahtumista ykkönen. Nytkin käytävillä kuuli tämän tästä puhuttavan suomea.

Koronapandemia veti ruksit vuoden 2020 IFAT-kalenterimerkinnän päälle. Normaalisti kahden vuoden välein järjestettäviin IFAT-messuihin venyi neljän vuoden tauko. Tämän vuoden tapahtumasta aisti, että kasvokkaisia kohtaamisia on kaivattu.

Osastoilla näki, että paljon on tapahtunut neljässä vuodessa. Jätehuollon digitalisaatio on harpannut ison askelen. Sitäkin enemmän on harpannut asennetason valmius muutokseen. Osastojen otsalaudoissa sloganit lupasivat, että me toteutamme kiertotalouden.

 

Korona kuristaa Kiinan-messuja

Koronarajoituksia on höllennetty Saksassa, mutta pandemia ei ole vielä ohi. IFATin järjestäjä Messe München kertoo, että COVID-19 vaikeuttaa huomattavasti messuorganisaation Aasian-tapahtumia. Shanghain-näyttelytilat ovat kiinni, eikä Messe München ole vielä pystynyt varmistamaan, milloin tältä vuodelta peruttu IE Expo China pystytään jälleen pitämään.

Kiinalaisia näytteilleasettajia oli saapunut Münchenin messuillekin vain vähän.

Tästä huolimatta messuilla oli kaikkiaan 2 984 näytteilleasettajaa 59 maasta. Messuosastot täyttivät 18 messuhallia ja yhteensä 260 000 neliömetrin alueen.

 

Venäläisille porttikielto

Messuosastojen joukossa nousi näyttäviä maa- ja kaupunkiosastoja. Omat maaosastonsa oli muun muassa Japanilla, Kanadalla, Etelä-Korealla, Yhdysvalloilla ja monella Euroopan maalla.

Yksi oli joukosta poissa: Venäjä.

Venäjän aloitettua helmikuun lopussa sodan Ukrainassa Messe München kielsi venäläisten näytteilleasettajien osallistumisen Saksan tapahtumaan.

Tiedottaja Silvia Hendricks kertoo, että messujärjestäjä joutui lopulta peruuttamaan seitsemän venäläisen näytteilleasettajan osastovarauksen.

”Venäläiset olisivat kuitenkin saaneet tulla kävijöinä messuille, mutta Venäjältä ei ole saapunut lähes kukaan”, Hendricks toteaa.

 

Lue lisää IFAT-messujen annista syyskuun Uusiouutiset-lehdestä!

Geesinknorba Finbin

Sähköauton romutus Komptech

 

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuvat: Elina Saarinen:

(Geesinknorba) Juha Holmström, Harri Oesch, Jukka Koivisto ja Mikko Kärkkäinen tapasivat Geesinknorban osastolla. IFAT-messujen ulkoalueella näki, että jätepakkareiden valmistajat satsaavat nyt sähköön ja vetyyn. Geesinknorban patentoima täyssähköauto latautuu kymmenessä minuutissa vedyllä, joten autolla voi urakoida kahdessa vuorossa.

(Finbin) Lehtovuori Oy lanseerasi IFAT-messuilla uuden, aurinkokäyttöisen CitySolar-älyroska-astian. Yhtiö on avannut toukokuussa Ylöjärven-tehtaallaan suuren tehdaslaajennuksen pulverimaalauslinjoineen. Toimitusjohtaja Eero Ojanen sekä kuvassa näkyvät kehitysjohtaja Niku Ojala ja markkinointipäällikkö Helena Yli-Kerttula kertoivat yrityksen tulleen IFATiin myös etsimään uusia jälleenmyyjiä.

(E-car) Seda esitteli IFATin ulkoalueella, kuinka onnettomuudessa vaurioitunut ja poroksi palanut sähköauto romutetaan turvallisesti. Palon jälkeen auto joutuu turvakonttiin karanteeniin 72 tunniksi, ennen kuin kierrätysammattilaiset aloittavat sen purkamisen. Akku irrotetaan ja sen kennot tarkastetaan sen varalta, että kelpaisiko joku moduuli vielä uudelleenkäytettäväksi. Irrotetut akut laitetaan toisenlaiseen turvakonttiin varastoinnin ja logistiikan ajaksi.

(Komptech) Komptechilla oli näyttävä osasto, jolla esiteltiin esimerkiksi energiankäyttöä optimoivaa Terminator-jätemurskainta sekä uutuustuotetta, Lacero-vaakasyöttömurskainta. Kotimainen Vimelco oli mukana päämiestensä messuosastolla.

(Molok) ”Olemme saaneet täällä todella arvokkaita kontakteja”, Molok Oy:n David Cortès kertoi.

Facebooktwitterlinkedin