Kiertotalouden green dealiin sitoutuneita edelläkävijöitä: Borealis Polymers

Borealis Polymers sitoutuu käyttämään vuoteen 2035 mennessä vähintään 30 000 tonnia suomalaista muovijätettä kierrätysmuovin raaka-aineena. Kuva: Adobe Stock AI.
Facebooktwitterlinkedin

Borealis Polymers sitoutuu käyttämään vuoteen 2035 mennessä vähintään 30 000 tonnia suomalaista muovijätettä kierrätysmuovin raaka-aineena ja korvaamaan sillä neitseellisistä raaka-aineista valmistettua muovia.

Yhtiön toinen tavoite on parantaa energiatehokkuutta 360 gigawattitonnilla vuoteen 2035 mennessä vuoden 2022 tasosta.

”Muutamme toimintamme kiertotalouteen perustuvaksi”, sanoo Borealiksen SPIRIT-ohjelman päällikkö Jaakko Tuomainen.

Pitkä näkymä tulevaisuuteen

Kiertotalouden green dealin lanseeraustilaisuudessa syyskuussa 2024 Tuomainen perusteli sitä, miksi Borealis on sitoutunut ensimmäisten yritysten joukossa Kiertotalouden green dealiin:

”Kun muutamme toimintamme kiertotalouteen perustuvaksi, pienennämme ympäristö- ja ilmastovaikutustamme, mutta turvaamme myös kilpailukykymme tulevaisuudessa.”

Tuomainen korostaa, että pitkään vallalla olleesta lineaaritaloudesta kiertotalouteen siirtyminen vaatii suuria muutoksia ja investointeja, ja siksi asiassa on oltava pitkä näkymä tulevaisuuteen.

”Green deal juuri tuo tätä pitkälle ulottuvaa näkemystä, jota tarvitaan, kun pohdimme uusia investointeja. Kiertotaloudessa innostavaa ja motivoivaa on myös se, miten se ylittää perinteiset toimialarajat”, Tuomainen sanoo.

Tulevaisuudessa Borealiksen raaka-ainetoimittaja voi hyvin löytyä jätehuollosta tai metsäteollisuudesta.

Kiertotalous vahvistaa myös omavaraisuusnäkökulmaa. Muovi­teollisuuden raaka-aineet ovat perinteisesti olleet tuontitavaraa. Tämä asetelma kääntyy ympäri, jos muoveja ja kemianteollisuuden materiaaleja voidaankin jalostaa vaikkapa jätemuoveista, biomassasta tai talteen otetusta hiilidioksidista.

Lue koko sitoumus tästä.

Facebooktwitterlinkedin