Akanoista kasvosuihkeeksi – Fazerin kauraksylitoli maustaa kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Kauraksylitolia ihonhoitotuotteisiin. Kuva: Rimita Green.
Facebooktwitterlinkedin

Pietarsaarelainen Rimita Green hyödyntää tuotteissaan kotimaisten kasvien lisäksi elintarviketeollisuuden sivuvirtoja. Yrityksen uusi kasvosuihke sisältää kauraksylitolia, joka on peräisin Fazerin Lahden tehtailta.

Ihoa kosteuttavassa kasvosuihkeessa käytettävä kauraksylitoli syntyy Fazerin tehtaassa kauraelintarvikkeiden sivutuotteena.

Kauraksylitoli on Fazerin parin vuoden takainen palkittu innovaatio, joka palautti ksylitolin tuotannon sen alkuperäiseen kotimaahan Suomeen.

Kauranjyvien akanat päätyivät aiemmin biopolttoaineeksi, mutta niiden arvokkaista ainesosista otetaan nyt hyöty irti myös ihonhoidossa.

Rimita Green on käyttänyt kotimaista kauraa kosmetiikkatuotteissaan jo pitkään, mutta akanoista valmistettu kauraksylitoli on yhtiölle uusi  raaka-aine.

“Suomalaisilla kasviraaka-aineilla valtava potentiaali”

“Kauraksylitolin ihonhoidolliset hyödyt ovat mittavat”, sanoo Rimita Greenin toimitusjohtaja Minna Uusitalo.

“Herkälle iholle ihanteellinen kauraksylitoli rauhoittaa tulehduksia ja auttaa säätelemään ihon tasapainoa. Minulla on sellainen tunne, että kauraksylitolista tulee seuraava luonnonkosmetiikan hittiraaka-aine.”

Uuden kasvosuihkeen muut ainesosat ovat Lapissa kasvanut ruusujuuri, kotimainen koivunmahla, hyaluronihappo ja glyseroli.

Perheyritys hyödyntää tuotannossaan monenlaisia elintarviketeollisuuden sivuvirtoja, kuten öljyä, jota saadaan tyrnimehun puristamisesta yli jäävistä siemenistä.

Uusitalon mukaan suomalaisista kasviraaka-aineista syntyvien tuotteiden potentiaali on valtava etenkin viennin kannalta. Rimitan kosmetiikkaa myydään muun muassa Japanissa.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Rimita Green. Kauraksylitolia sisältävä Facial Mist -suihke esitellään kansainväliselle yleisölle Kölnissä lokakuun lopussa järjestettävillä Aquanale-messuilla.

Facebooktwitterlinkedin