Älä syötä kalaa roskilla

Pidä Saaristo Siistinä ry
Facebooktwitterlinkedin

Pidä Saaristo Siistinä ry muistuttaa elokuun aikana kaupunkilaisia, mikä voi olla maahan heitetyn tupakantumpin tai muoviroskan kohtalo: Se voi päätyä katukaivon kautta vesistöihin ja kalojen ruoaksi.

Kadulle tai katukaivoon ei tule heittää roskaa. Tästä muistuttavat näyttävät, värikkäät tarrat, joita näkyy kampanjakaupunkien katukuvassa 16.–30. elokuuta.

Tarroitettuja katukaivoja voi nähdä Espoossa, Helsingissä, Joensuussa, Kauniaisissa, Lahdessa, Raumalla, Savonlinnassa, Turussa, Vaasassa ja Vantaalla.

”Hienoa, että kampanjaan lähti tänä vuonna mukaan useita kaupunkeja myös sisävesien ääreltä. On tärkeää, että vesistöjen roskaantumisongelmaa nostetaan esiin myös järvien osalta”, kertoo PSS ry:n projektikoordinaattori Jutta Vuolamo.

Kampanjan tarkoitus on vaikuttaa roskaantumisen ehkäisyyn positiivisen vaikuttamisen eli nudgingin kautta. Kampanja on kahden edellisen vuoden aikana saanut runsaasti positiivista palautetta ohikulkijoilta, ja tämän toivotaan vaikuttaneen ihmisten käyttäytymiseen.

 

Kuva: Pidä Saaristo Siistinä ry. Tarroitettu katukaivo.

Facebooktwitterlinkedin