Durat kasvattaa kierrätysmateriaalien osuutta tuotteissaan – Muovijäteongelman kimppuun suljetuilla kierroilla

Kuva: Durat. Durat Plussan ulkonäöstä erottuu hienovarainen kierrätysmurukuosi.
Facebooktwitterlinkedin

Durat ottaa askelen kohti suljettuja kiertoja.

Durat on kehittänyt Durat Plus -tuotteen, jonka materiaaleista 80 prosenttia on kierrätysmateriaalia.

Tuotteessa voi hyödyntää uusioraaka-aineena paitsi Duratin oman tuotannon sivuvirtaa, myös muiden valmistajien solid surface -komposiittimateriaalia sekä käytöstä poistettuja komposiittikalusteita.

Lisäksi tuotteessa voi käyttää hartsia, joka valmistetaan muun muassa juomapullojen PET-muovista.

Durat Plus -tuotteen hiilijalanjälki on noin puolet pienempi kuin perinteisen Duratin, joka sisältää 30 prosenttia kierrätysmateriaalia.

”Omassa tuotannossamme olemme jo pitkään tähdänneet materiaalin suljettuun kiertoon. Nyt kun otamme kierrätettäväksi myös muiden valmistajien ylijäämät ja käytöstä poistuvat kalusteet, pystymme vaikuttamaan muovijäteongelmaan paljon laajemminkin”, toimitusjohtaja Heikki Karppinen kertoo.

Jätemuovista design-kalusteita

Vuonna 1990 perustettu Tonester Oy kehitti Duratin tavoitteenaan hyödyntää jätemuovia laadukkaan design-tuotteen materiaalina.

Durat valmistaa solid surface -komposiittimateriaalia, joka valetaan levyiksi, altaiksi sekä ammeiksi. Materiaali valmistetaan Naantalin Rymättylässä. Lisäksi Duratia valmistetaan Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Duratia myydään työstettäväksi keittiö- ja kylpyhuonetasoihin, altaisiin ja mittatilauskalusteisiin. Tuotteet ovat kokonaan kierrätettävissä.

Duratin tavoitteena on hiilineutraalius viimeistään vuonna 2025. Yhtiön tuotekehitysohjelma tähtää ilmastovaikutusten vähentämiseen sekä kiertotalouden entistäkin tehokkaampaan toteutukseen toiminnan kaikilla osa-alueilla.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Durat. Durat Plussan ulkonäöstä erottuu hienovarainen kierrätysmurukuosi.

Facebooktwitterlinkedin