Ekovoimalaitos vihitään käyttöön

Salon ekovoimalaitos
Facebooktwitterlinkedin

Lounavoima, Salon Kaukolämpö ja Lounais-Suomen Jätehuolto Oy järjestävät yhteiset avajaisjuhlat, kun Salon Korvenmäen ekovoimalaitos vihitään käyttöön keskiviikkona 17.11.2021.

Vihkiäisissä paljastetaan myös voimalan yhteyteen rakennetun vierailukeskuksen nimi.

Vihkiäisiin voi osallistua myös virtuaalisesti Facebook-sivun kautta.

 

Vierailukeskus odottaa koululaisia

Jätteenpoltto käynnistyi Salon Korvenmäessä maaliskuussa 2021, mutta viralliset vihkiäiset järjestetään siis nyt.

Vierailukeskuksessa alueen asukkailla on mahdollisuus tutkia kestäviä kulutustottumuksia, kierrätystä, jätteiden hyödyntämistä sekä tutustua ekovoimalaitokseen ja sen energiantuotantoon. Vierailukeskus valmistautuu vastaanottamaan muun muassa koululaisryhmiä, yhteistyökumppaneita ja muita asiasta kiinnostuneita.

Ekovoimalaitoksemme paitsi hyödyntää alueen polttokelpoista jätettä, myös tuottaa kaukolämpöä kaupunkilaisille ja sähköä valtakunnan verkkoon.

Voimalaitoksen kapasiteetti on 120 000 tonnia vuodessa. Se vastaa noin 44 megawatin tehoa.

Laitos tuottaa salolaisille kaukolämpöä 180–190 gigawattituntia vuodessa ja lisäksi sähköä valtakunnan verkkoon noin 62 gigawattituntia vuodessa.

Ekovoimalaitoksen polttoaineena on polttokelpoinen jäte, josta on kodeissa syntypaikkalajiteltu pois kierrätettävät tai vaaralliset jätteet. Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskuksiin tuodaan jokaisena arkipäivänä yli 200 000 kiloa kierrätyskelvotonta polttokelpoista jätettä.

Ekovoimalaitoksessa kierrätyskelvottomat jätteet saadaan hyödynnettyä lähellä niiden syntypaikkaa. Jätteenkuljetuksen kasvihuonekaasupäästöt laskevat, kun jätettä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja ja jätteet voidaan muuntaa lähienergiaksi ekovoimalaitoksessa.

Aikaisemmin Turun seudulla on jouduttu viemään jätteitä ulkomaille poltettavaksi, sillä Suomessa ei ole ollut riittävästi polttokapasiteettia.

Vuonna 2020 jätteen kuljetukset päättyivät ja jätettä alettiin varastoida paaleihin odottamaan uuden ekovoimalaitoksen käynnistymistä.

 

Kuva: Lounavoima. Salon Korvenmäkeen on noussut uusi ekovoimalaitos.

Facebooktwitterlinkedin