Elämme harhoissa!

Facebooktwitterlinkedin

Ihmisillä on täysin harhaiset käsitykset omasta resurssitehokkuudestaan, paljasti tuore Movingan kysely. Yhtiö kysyi yli 18 000 ihmiseltä 20 maassa, kuinka paljon nämä kuvittelevat käyttävänsä esimerkiksi vaatekaapissaan olevista vaatteista ja asusteista, ostamastaan ruoasta tai omistamistaan tavaroista.

Suomalaiset vastaajat kuvittelivat käyttäneensä ainakin kahta kolmasosaa vaatteistaan viimeisen vuoden aikana. Todellisuudessa käytämme vain yhtä kolmasosaa vaatteistamme. Jääkaapin sisällön kuvittelemme käyttävämme niin tarkasti, että vain viisi prosenttia menee roskiin. Oikeasti roskiin menee 11 prosenttia ruoasta.

Kysely paljasti myös, että kuljetamme muutossa mukana valtavat määrät turhaa tavaraa. Jopa 12 prosenttia tavaroistamme on jäänyt vaille käyttöä edellisen muuton jälkeen. Itse kuvittelemme, että käyttämättä on vain viisi prosenttia esineistä.

Suomalaiset sijoittuvat kyseenalaisen korkealle, yhdeksännelle sijalle siinä, kuinka suuri on harhakuvitelmamme eli ero tavaroiden kuvitellun ja todellisen käyttöasteen välillä. Sveitsiläisillä on tutkimuksen mukaan pää pahiten pilvissä.

https://www.movinga.de/en/wasteful-world-delusion-reality

Kuva Scanstockphoto. Movingan tutkimus osoittaa, että meillä on harhakuvitelmia nuukuudestamme. Todellisuudessa ostamme enemmän kuin tarvitsemme.

Facebooktwitterlinkedin