Hackathon haastaa innovoimaan ruoantuotannon ja kemianteollisuuden kestävyyssiirtymää: Miten digitalisaatio ja alustat auttavat korvaamaan fossiilipohjaiset raaka-aineet biopohjaisilla?

Valtra
Facebooktwitterlinkedin

Jätteet, sivuvirrat ja biomateriaalit voivat avata täysin uutta bisnestä sekä kemianteollisuuteen että kestävään ruoantuotantoon digitalisaation avulla.

Kemira ja Valtra kutsuvat yrityksiä, tutkimuslaitoksia, koulutusalaa ja opiskelijoita mukaan innovaatiohaasteeseen, jonka Jyväskylän ammattikorkeakoulun yrityskiihdyttämö BioPaavo ja KasvuOpen toteuttavat hackathonin muodossa.

Kemira etsii digitalisaatiosta ja alustataloudesta ratkaisuja uudistuvaan ja kestävään kemianteollisuuteen. Tavoitteena on löytää uusia liiketoimintamalleja, jotka voivat edesauttaa kemianteollisuutta lisäämään uusiutuvien luonnonvarojen hyödyntämistä raaka-aineketjuissaan.

Valtran toimeksianto puolestaan koskee ratkaisuja, joiden avulla työkoneiden tuottama data synnyttää lisäarvoa loppuasiakkaalle. Valtra etsii innovaatioita, jotka edesauttavat kestävän ruoantuotannon ja alkutuotannon digitalisaatiota, tiedolla johtamista, reaaliaikaiseen dataan perustuvaa päätöksentekoa, ilmastonmuutokseen sopeutumista sekä kannattavuutta ruokaketjussa.

 

Molempiin hackathoneihin on aikaa ilmoittautua 6.2.2022 saakka.

Tämän jälkeen valitaan tiimit, jotka pääsevät mukaan varsinaiseen hackathoniin eli innovaatiokilpailuun. Kemira-hackathon huipentuu 10.3.2022, ja Valtra-hackathon 23.3.2022, jolloin valitaan voittajatiimi tai useampi voittajaehdotus.

Kannattaa osallistua, sillä tarjolla on uusia, pitkäaikaisia bisnesmahdollisuuksia sekä yhteistyötä asiantuntijaverkostossa.

Ilmoittaudu KemiraHackathoniin tästä.

Ilmoittaudu ValtraHackathoniin tästä.

Kuva: Valtra.

Facebooktwitterlinkedin