Jakamistalouden palvelualustat yhteistyöhön

Jakamistalous
Facebooktwitterlinkedin

Kotimaiset jakamistalouden palvelualustat BloxCar ja Lainappi sekä Pohjoismaiden suurin jakamistalouden markkinapaikka Hygglo ovat aloittaneet yhteistyön.

Toimijat haluavat lisätä suomalaisten tietoa kiertotaloudesta ja jakamistaloudesta. Siksi tahot ovat alkaneet ylläpitää jakamistalous.fi-uutisalustaa.

“Yhdessä tekeminen on tärkeää, kun työskennellään tällaisella tulevaisuuden alalla. Maailma muuttuu ja käyttötavaroiden kuluttamisen kulttuuri muuttuu. On upea olla mukana vaikuttamassa, mihin suuntaan Suomessa lähdetään”, kertoo BloxCarin markkinointipäällikkö Konsta Lehikoinen.

“Voimavarojen ja osaamisen yhdistäminen tämän aihepiirin alalla on tärkeää. Elämme aikaa, jossa kiertotalous on yleistymässä, mutta vielä varsin hitaasti. Tietoisuuden tuominen ja informaation puskeminen julkisuuteen kiertotalouden sekä jakamistalouden konsepteilla lisää tietoisuutta ihmiskuntaan ja pikkuhiljaa vanhat tavat alkavat muuttumaan nykyaikaisiin tapoihin”, kertoo Lainapin tuotevastaava Kim-Peter Siefen.

“Kulutuskäyttäytymiseen täytyy tulla muutos ja se vaatii enemmän tietoisuutta, sekä useiden toimijoiden yhteistyötä. Haluamme yhteistyöllä tuoda esille kestävän kuluttamisen hyödyt ja edistää kiertotaloutta. Jakamistalous ei ole monille tuttu termi ja olemme hyvin tottuneita nykyiseen kertakäyttökulttuuriin. Juuri tähän haluamme tehdä muutoksen’’, kertoo Hygglon kehitysjohtaja Oona Hosia.

Jakamistalous.fi on blogikanava, joka on perustettu vuonna 2013. Se on toiminut aina fiksumman ja ekologisemman ostokäyttäytymisen puolesta. Sivusto on julkaissut uutisia, mielipidekirjoituksia ja blogiartikkeleita jakamistalouden näkökulmasta.

Yhteistyön aikana jakamistalous.fi -sivusta halutaan rakentaa uutta tietoa antava uutissivusto ja tiedotuskanava.

Kuva: Adobe Stock.

Facebooktwitterlinkedin