Mette Hiltunen kokeili jakamistalouden palveluja – Kaupunkipyörä säästi rahaa

Mette Hiltunen
Facebooktwitterlinkedin

Kiertotalouskikkasi, Mette Hiltunen?

Pyrin suosimaan arjessani jakamistalouden palveluja aina, kun mahdollista. Jakamistalouden palveluista olen käyttänyt viime vuosina eniten yhteiskäyttöisiä kaupunkipyöriä. Helsingissä kaupunkipyörien verkosto on kattava ja lyhyitä matkoja tulee taitettua polkemalla melkein huomaamatta. Kaupunkipyörällä liikkuminen on joustavaa varsinkin suunnitelmien muuttuessa. Seitsemän kuukautta kestävän kauden aikana säästyy myös rahaa.

Mistä ajatus lähti?

Aloin käyttää Helsingin kaupunkipyöriä niiden toisella kaudella 2017. Oma pyörä on yhä tärkeä erityisesti pitemmillä matkoilla, mutta kaipasin vaihtoehtoa sen päivittäiselle käytölle, koska fiksun liikkumisen ratkaisut kiinnostavat ja pyörävarkaudet ovat valitettavan iso ongelma.

Mihin arjen epäkohtaan kaipaisit kiertotalousratkaisua?

Innokkaana harrastelijaremontoijana ja huonekalujen kunnostajana etsin materiaaleja käytettynä tai ylijäämänä mm. Torista, Kiertonetistä ja Facebookin kierrätysryhmistä. Selaamiseen kuluu aikaa, eikä sopivaa materiaalia ole yleensä saatavilla silloin, kun tarvitsisin sitä. Toivon, että olisi olemassa jonkinlainen kokoava alusta, jossa erilaiset materiaalit ja tarvikkeet vaihtaisivat omistajaa nykyistä sujuvammin.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Sakari Röyskö. Mette Hiltunen työskentelee projektiasiantuntijana Helsingin kaupungin kiertotalouden klusteriohjelmassa ja Testbed Helsinki -kokeilualustalla.

Facebooktwitterlinkedin