Jätteenkeräyksessä tiedossa historian suurin laajennus: Pian erilliskerätään jopa seitsemää erilaista jätettä – ”Pieniltä taloyhtiöiltä loppuu jätekatoksista tila ilman uusia ratkaisuja”

Jätteenkeräys

Jätteenkeräys on menossa uuden jätelain myötä perin pohjin uusiksi kaikkialla Suomessa. Kunnalliset jäteyhtiöt koettavat löytää omalle alueelleen sopivimmat toteutustavat. Jätteenkeräysjärjestelyt puhuttivat Suomen Kiertovoima KIVO ry:n järjestämillä Kiertovoimapäivillä Seinäjoella. Alueen jätehuoltoyhtiö Lakeuden Etappi suunnittelee siirtymistä kaksi- ja monilokerokeräykseen. Tavoitteena on vastata lain tuomiin kierrätystavoitteisiin kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti laajentamalla kiinteistöjen jätehuoltopalveluja. ”Uuden palvelujärjestelmän muodostamisessa on selvitetty, miten laajentunut kierrätettävien jätteiden erilliskeräys on järkevintä toteuttaa niin teknisesti, taloudellisesti kuin kierrätyksen kannalta”, taustoittaa Lakeuden Etapin toimitusjohtaja Pekka Kontio.   Yhtenäinen palvelutaso Nykyisin Etapin alueella 1–4 huoneiston kiinteistöiltä kerätään vain poltettava jäte. Biojäte kerätään vähintään viiden huoneiston kiinteistöiltä, myös pakkausjäte vähintään 10 huoneiston kiinteistöiltä. Etapin alueen kunnissa on paljon pieniä kiinteistöjä. Vain yhden tai kahden huoneiston kiinteistöjä on alueella lähes 38 000 ja 3–9 huoneiston kiinteistöjäkin 3 400. Nämä ovat jääneet kattavan pakkausjäte- ja biojätekeräyksen ulkopuolelle. Yhtiö alkoi viime syksynä selvittää erilaisia vaihtoehtoja jätteen erilliskeräyksen laajentamiseen. Kehitys- ja ympäristöpäällikkö Mirva Hautala kertoo, että jätelogistiikka voitaisiin toteuttaa monella...

Tilaa Uusiouutiset-lehden digitunnukset kestotilauksena! Saat henkilökohtaiset tunnukset kaikkeen Uusiouutisten digisisältöön, kuten uutiskirjeen vain tilaajille -uutisiin, verkkoartikkeleihin ja Uusiouutisten näköislehteen sekä pääsyn sähköiseen arkistoon. HUOM: Kiertotalouden erikoislehti on hyvä ammatillisen osaamisen kehittämisen väline, joten voit pyytää tilausta myös työnantajaltasi.

Tilaa tunnukset