Jätteet putkeen Espoon Tapiolan kauppakeskuksessa

Facebooktwitterlinkedin

15.9.2016

Jätteen putkikuljetus laajenee, kun Tapiolan keskuksen rakentaminen etenee. MariMatic Oy:n toimittama MetroTaifun-putkikuljetusjärjestelmä otettiin käyttöön Ainoa-kauppakeskuksessa huhtikuussa. Järjestelmä laajenee palvelemaan keskuksen muita liikerakennuksia ja asuntoja niiden yläkerroksissa.

Tapiolan AINOA-kauppakeskuksessa on kiinteän jätteen keräysjärjestelmään yhdistetty myös ruokajätteen kuljetus.

Kiinteä jäte lajitellaan samalla, kun se syötetään putkikeräysjärjestelmään seinäluukuista. Ravintoloiden ruokajäte syötetään hygieeniseen säilöön. Kummassakin tapauksessa eri jätejakeet imaistaan alipaineen voimalla suljettuja putkistoja pitkin keskitetysti suuriin jätekontteihin, joihin jäte päätyy tiiviiksi puristettuna. Jäteasema sijaitsee 25 metriä maan alla Tapiola Park 2:n huoltohallissa.

MetroTaifun on käytössä Suomessa Tampereen Vuoreksen, Vantaan Kivistön ja Ruotsissa Vällinby Parkstadenin alueilla. Hankkeita on rakenteilla Helsingissä, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Kiinassa. MariMatic rakentaa Saudi-Arabian Mekkaan maailman suurimman putkikeräysjärjestelmän. Malmin sairaalaan on toteutettu järjestelmä, jossa kuljetetaan jätteiden lisäksi pyykkiä.

Facebooktwitterlinkedin