Uusiouutiset 1/2007

Facebooktwitterlinkedin

Uusiouutiset 1/2007 ilmestyi 2.2.2007. Lehti käsitteli mm. seuraavia aiheita:

Jätehuoltomääräyksillä turvallisempaan työhön

Jäteautonkuljettajan työssä ollaan alttiita liukastumisonnettomuuksille ja raskaiden jäteastioiden käsittelyssä syntyville kolhuille. YTV:n alueella on työsuojelussa löydetty hyvä yhteishenki ja työkaluja työturvallisuuden parantamiseksi. Kiinteistöjä velvoitetaan jätepisteiden parantamiseen jätehuoltomääräysten valvonnalla, jopa pakkokeinoin.

Jätehuoltomääräyksillä turvallisempaan työhön pdf-muodossa.

Myös pieni kiinnostaa, vakuuttaa kuljetusliike

Eikö pieni kiinnosta, ihmettelee jätekuljetusyrityksiä kilpailuttanut pientaloyhteisö, jonka tarjouspyyntöön ainoastaan pienehkö paikallinen toimija jätti kunnollisen tarjouksen. Kyllä kiinnostaa, vakuuttavat kuljetusyritykset, mutta esimerkiksi logistiikka vaikuttaa siihen, kuinka kiinnostava jokin yksittäinen tarjous on.

Hyvin tekemisen kulttuuri ohjaa

Tapiolan Lämpö Espoon Tapiolan puutarhakaupungissa on jätteenkuljetuspalveluita tarjonnut jo viidenkymmenen vuoden ajan alueen taloyhtiöiden omistama Tapiolan Lämpö Oy. YTV:n urakoita ajavista kolmesta yrityksestä se on pienin, mutta todistetusti laadukas.

Vääntö Pohjois-Pohjanmaan kuljetuksista jatkuu

Vuosia jatkunut kiista asuinkiinteistöjen jätteenkuljetuksesta on Oulun hallinto-oikeudessa ratkennut kunnallisen jätehuoltoyhtiön eduksi. Hallinto-oikeus antoi päätöksen kolmen kunnan osalta, mutta käsittely jatkuu korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Kauppakeskus ohjaa jätteen vähentämiseen

Lempäälän Ideapark on pinta-alaltaan Suomen suurin kauppakeskus, jättäen taakseen muun muassa Itäkeskuksen, Jumbon ja Sellon. Kaikki Ideaparkiin liitetyt luvut ovat suuria, mutta jätehuollossa tavoitellaan pieniä kustannuksia.

Käsittelytapojen yhdistelmä leikkaa jätteen määrää Skoonessa

Etelä-Skoonen kuntien omistama jätteenpolttolaitoksen huippunykyaikainen tekniikka on herättänyt kiinnostusta kansainvälisesti.

Alueellisten jätesuunnitelmien valmistelu käynnissä

Valtakunnallista jätesuunnitelmaa (VALTSU) alueellisesti tarkentavien jätesuunnitelmien valmistelu on käynnistynyt. Pisimmällä alueellisen jätesuunnitelman (ALSU) teossa ollaan Oulun läänissä, jossa samalla pilotoidaan suunnitelmien ja ohjelmien ympäristövaikutusten arviointia.

Alueellisten jätesuunnitelmien valmistelu käynnissä pdf-muodossa.

Pollutec-messut päättivät ympäristövuoden

Marraskuun lopulla järjestetyt messut kokosivat yhteen 70 000 jäte- ja ympäristöalan ammattilaista uutisoiden, palkiten, esitellen ja rekrytoiden.

 

Facebooktwitterlinkedin