Kaappiin käyttämättömänä jääneillä vaatteilla voi nyt ostaa käytetyn puhelimen – Inrego ja Emmy kokeilevat uudenlaista ”oravannahkakauppaa”

Kuva: Inrego ja Emmy. Käytöstä poistetuilla vaatteilla voi Inregon ja Emmyn yhteistyökampanjassa hankkia vaikka kunnostetun, käytetyn älypuhelimen.
Facebooktwitterlinkedin

Käytetyillä ja vähälle käytölle unohtuneilla vaatekaapin aarteilla voi nyt olla kirjaimellista, rahallista arvoa.

Second hand -vaatteiden verkkokauppa Emmy ja IT-alan kiertotalousyritys Inrego ovat käynnistäneet yhteistyön, jossa on tarkoitus vapauttaa kaapeissa ja laatikoissa nukkuvaa pääomaa.

Ainutlaatuisen yhteistyön slogan on vaatteesta viihteeksi.

Asiakkaat voivat antaa tarpeettomat vaatteensa Emmyn myytäväksi. Myyntituotot voi vaihtaa 10 prosenttia paremman tuoton lahjakortiksi Inregon verkkokauppaan, jossa niillä voi ostaa käytettyä ja kunnostettua elektroniikkaa kuten älypuhelimen tai läppärin.

”Kaapeissa lepää suuri määrä rahaa”

”Yhteistyö Emmyn kanssa todistaa, että kiertotalous toimii yli toimialarajojen. Omat vaatekaapit läpikäymällä voi hyvinkin kerätä rahat esimerkiksi älypuhelimen tai läppärin hankintaan”, kertoo Inregon markkinointipäällikkö Heini Kettunen.

Emmyn operatiivinen johtaja Sienna Kruk vertaa uutta maksutapaa entisaikojen vaihtokauppaan:

”Olemme maksutapamuutoksen äärellä. Vuosisatoja sitten oravannahka oli tärkeä maksuväline. Oravannahan pystyi vaihtamaan toiseen tarvitsemaansa tuotteeseen. Sama logiikka tekee paluun nyt kiertotaloudessa, sillä ihmisten kaapeissa lepää suuri määrä rahaa tavaran muodossa. Yhteistyömme tavoite on saada nämä kiertoon”, Kruk havainnollistaa.

Yritysten kiertotalousyhteistyössä arvo asiakkaille ja kansantalouteen kertautuu, koska samanaikaisesti vapautuu nukkuvaa pääomaa ja asiakkaan ostovoima paranee hänen saadessaan laadukkaan tuotteen uutta edullisemmin.

Kerrannaisvaikutus voidaan laskea esimerkiksi 300 euron arvoisella vuotuisella vaatemyynnillä, josta saatavalla tulolla asiakas saa hankittua hyvässä kunnossa olevan käytetyn älypuhelimen, tabletin tai jopa tietokoneen.

Inregon ja Emmyn yhteistyö käynnistyi 8. toukokuuta.

Yhteistyökumppanit uskovat, että toimintamallin avulla voi osoittaa, mikä on tarpeettomiksi jääneiden tuotteiden potentiaali.

Tutkimuksen mukaan jopa yli 60 prosenttia vaatekaapin sisällöstä jää pitkälti käyttämättä. Lisäksi suomalaisten kaapeissa ja laatikoissa makaa 7,1 miljoonaa älypuhelinta vailla käyttöä.

Teksti: Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti

Kuva: Inrego ja Emmy. Käytöstä poistetuilla vaatteilla voi Inregon ja Emmyn yhteistyökampanjassa hankkia vaikka kunnostetun, käytetyn älypuhelimen.

Facebooktwitterlinkedin