Kasvupajojen sarja kutsuu

Facebooktwitterlinkedin

Sitra ja Suomen suurin kasvuyrittäjyysohjelma Kasvu Open yhdistävät voimansa vauhdittaakseen suomalaisyrityksiä kansainvälisen kiertotalousbisneksen kärkeen.

Sitra ja Kasvu Open toteuttavat yhdessä valtakunnallisen ja kansainvälisestikin ainutlaatuisen tapahtumien ja työpajojen sarjan. Yritykset saavat konkreettista asiantuntija-apua bisneksensä kehittämiseen, kasvamiseen ja muutokseen kohti kiertotalouden ja resurssiviisauden mukaisia toimintamalleja.

Kasvu Open -tiimi on toteuttanut Kiertotalouden kasvupolun myös edellisvuosina, mutta nyt konsepti laajenee.

”Olemme valtavan innoissamme, että saamme auttaa suomalaisia yrityksiä kiertotalouden kontekstissa näin isosti yhdessä Sitran kanssa. Buustaamme yhdessä koko suomalaista kiertotalouden ekosysteemiä”, kertoo valmentaja Janne Roiha Kasvun Roihusta, joka voitti Sitran järjestämän hankekilpailutuksen.

Kasvupajat järjestetään kevään aikana Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Seinäjoella, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Forssassa kasvupaja yhdistyy syksyn FRUSH-tapahtumaan.

Jokaiseen kasvupajaan tulevat asiantuntevat sparraajat sekä keynote-puhujat, jotka voivat auttaa yrityksiä liiketoiminnan kehittämisen eri teemoissa kuten markkinoinnissa tai kasvustrategian laatimisessa.

”Kasvupajoihin ovat tervetulleita kaikki kiertotaloudesta kiinnostuneet toimialasta riippumatta. Paikallisilla kasvupajoilla tuomme tapahtuman mahdollisimman lähelle mahdollisimman isoa kohderyhmää”, Roiha kutsuu.

Kasvu Open -tiimi rakentaa verkostokarttaa kiertotalouteen kytkeytyvistä toimijoista.
20-30 kasvunälkäisintä yritystä valitaan Kiertotalouden kasvupolulle Kasvu Open -kasvuyrittäjyysohjelmaan, jossa sparraus jatkuu kolmena kiitoratapäivänä. Kovimmat kasvajat palkitaan valtakunnallisessa finaalissa Kasvu Open Karnevaalissa syksyllä.

Sitran lisäksi kasvun kumppaneiksi ryhtymisensä ovat jo vahvistaneet Business Finland, Motiva ja kiertotalouden erikoislehti Uusiouutiset.

Vetoaa sijoittajiin

Sitra uskoo, että kasvupajat helpottavat erikokoisten yritysten kiertotaloustransformaatiota:
”Kasvu Open on mahtava ja toimiva konsepti yritysten kasvun tukemiseen”, sanoo Sitran kiertotalouden ja jakamistalouden asiantuntija Daniel Kaufmann.

Hän muistuttaa, että kiertotalous voi tuoda yritykselle monenlaisia etuja:
”Sen lisäksi, että kiertotalouden ratkaisut ja liiketoimintamallit voivat lisätä liikevaihtoa, ne voivat parantaa yritysten operatiivista tehokkuutta, synnyttää säästöjä ja vähentää hukkaa. Yritys voi löytää uusia kumppanuusmalleja, laajentaa tarjoamaa ja löytää uusia asiakkaita.”

”On muutakin: kiertotalous voi auttaa yritystä hallitsemaan riskejä sekä saamaan rahoitusta. Vakuuttavat kiertotalouden ratkaisut puhuttelevat sijoittajia. Kiertotalouden edelläkävijäyritykset houkuttelevat myös kovimpia osaajia, siis hyviä työntekijöitä”, hän jatkaa.

Lue lisää konseptista ja tapahtumapäivistä: https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/kiertotalouden-kasvupolku-2018

 

Kuva: Matias Ulfves/ Kasvu Open. Kasvupajat auttavat yrittäjää muodostamaan kiertotalouden verkostoa ja viilaamaan bisnesmalliaan.

Facebooktwitterlinkedin