Kataisen seuraaja Sitrassa valittiin: Atte Jääskeläinen lähtee viemään Sitraa ”uuteen vaiheeseen”

Atte Jääskeläinen, Kuva: Helena Heiskanen/ OKM
Facebooktwitterlinkedin

Sitran hallintoneuvosto on valinnut Sitran seuraavaksi yliasiamieheksi Atte Jääskeläisen.

Vuoden 2020 alusta Sitraa johtanut Jyrki Katainen siirtyy tehtävästä yksityiseen yritykseen. Jääskeläisestä tulee yliasiamies vuoden 2028 loppuun asti.

Ylijohtajan tehtävää haki 20 hakijaa, joista haastatteluun kutsuttiin lopulta kaksi ehdokasta, Jääskeläinen ja toisena yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopiston senior fellow Tommi Laitio. Jääskeläisen vahva kokemus organisaatioiden johtamisesta vakuutti hallintoneuvoston.

”Hänen johdollaan suomalaisten tulevaisuustalo pystyy jatkossakin tuottamaan arvoa Suomelle, kun toimintaympäristömme on voimakkaassa muutoksessa”, Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja Tarja Filatov sanoo tiedotteessa.

Varatuomarilla kokemusta tiedonvälityksestä, työelämästä ja tieteestä

Atte Jääskeläinen siirtyy Sitran johtoon opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajan paikalta.

Hän on aiemmin toiminut mm. LUT-yliopiston työelämäprofessorina, vierailevana tutkijana London School of Economicsissa ja Oxfordin yliopistossa sekä Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana. Jääskeläinen on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

”En voisi kuvitella kiehtovampaa ja samalla haastavampaa tehtävää kuin Sitran: rakentaa huomisen menestyvää Suomea. Lähden innolla viemään Sitraa uuteen vaiheeseen. On hyvä rakentaa sitä luotettavalle perustalle, jonka sitralaiset ja aiemmat yliasiamiehet ovat luoneet”, hän toteaa.

Kuva: Helena Heiskanen/ OKM

Facebooktwitterlinkedin