Kemira kehittää uusiutuvia ruokapakkausten päällystemateriaaleja – kumppanina PA Consulting

Kuva: Kemira. Kemiran tutkimus- ja kehitystyöstä merkittävä osa tehdään yhtiön Espoon-tutkimuskeskuksessa.
Facebooktwitterlinkedin

Kemianyhtiö Kemira ja brittilähtöinen innovaatiokonsulttitoimisto PA Consulting ovat aloittaneet strategisen yhteistyön.

Yhteistyön tavoitteena ovat uudet uusiutuviin raaka-aineisiin pohjautuvat elintarvikepakkausten päällystemateriaalit.

Kemiran tavoitteena on edistää kuitupohjaisten pakkausten käyttöä pakkausteollisuudessa ja näin myös vähentää muovijätteen muodostumista.

Uusi materiaali pohjautuu Kemiran yhteistyökumppanin IFF:n kehittämään bioteknologiaprosessiin, joka mahdollistaa uusiutuvien polymeerien tuotannon entsyymien avulla.

Kemira on avaamassa Kokemäellä laitosta, joka tuottaa biopolymeereja IFF:n teknologialla. Laitos integroidaan Finnamyl Oy:n biojalostamoon.

Kestäviä elintarvikepakkauksia

PA Consultingin David Russellin mukaan konsulttiyritys tuo Kemira-yhteistyöhön sekä materiaalitieteiden että markkinastrategian asiantuntijuutta.

”Olemme innoissamme yhteistyöstä PA Consultingin kanssa. Sen myötä voimme entistä tehokkaammin hyödyntää uusiutuvien pakkausmateriaalien mahdollisuuksia ja uutta tuotantoteknologiaa”, sanoo Kemiran Sampo Lahtinen.

”Sitoudumme yhdessä edistämään kestävien elintarvikepakkausten kehittämistä ja koko toimialan muutosta kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.”

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Kemira. Kemiran tutkimus- ja kehitystyöstä merkittävä osa tehdään yhtiön Espoon-tutkimuskeskuksessa.

Facebooktwitterlinkedin