Kiertoravinteen laitosverkosto laajenee – kierrätyslannoitteita saa nyt koko Etelä-Suomen alueella

Sivuvirtojen ravinteet pyritään hyödyntämään peltojen kierrätyslannoitteina lähellä niiden syntypaikkaa.
Facebooktwitterlinkedin

Gasumin Kouvolan biokaasulaitoksen kierrätysravinteiden myynti on siirtynyt Kiertoravinne Oy:n hallintaan. Siirron myötä yhtiö laajentaa lannoitetoimituksensa kattamaan koko eteläisen Suomen.

Kiertotalousyhtiö Kiertoravinne kehittää biokaasulaitosten ja teollisuuden sivuvirroista ravinteita, lannoitteita, lisäaineita ja maanparannusaineita sekä maa- ja metsätalouden että teollisuuden käyttöön.

“Gasumin Kouvolan biokaasulaitoksen lisäys verkostoomme vahvistaa toimituskykyämme entisestään”, sanoo Kiertoravinteen liiketoimintajohtaja Jenni Ylikahri.

“Nyt pystymme palvelemaan ravinnetuotteiden käyttäjiä koko Etelä-Suomen alueella.”

Gasumin laitoksia verkostossa

Kiertoravinteen verkostoon ovat jo aiemmin kuuluneet Gasumin biokaasulaitokset Honkajoella, Vehmaalla, Turussa, Huittisissa, Riihimäellä ja Lohjalla sekä VSS Biopower Oy:n laitos Säkylässä.

Kierrätyslannoitteiden käyttö mahdollistaa sivuvirtojen ravinteiden hyödyntämisen ruoantuotannossa. Samalla se korvaa uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä ja lisää peltomaan orgaanisen aineen määrää.

Kiertoravinne Oy on osa Biolan Groupia.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Adobe Stock. Sivuvirtojen ravinteet pyritään hyödyntämään peltojen kierrätyslannoitteina lähellä niiden syntypaikkaa.

Facebooktwitterlinkedin