Kiinan jätteet odottavat laitostoimittajia

Facebooktwitterlinkedin

Eurooppalaiset jäteteknologiatoimittajat hakevat nyt aktiivisesti kauppoja Kiinan markkinoilta. Jätehuoltosektorilla onkin projekteja tarjolla, sillä Kiinan hallitus suorastaan odottaa kansainvälisiä laitostoimittajia avuksi jätehuolto-ongelmiin.

”Kiinteiden jätteiden jätehuolto on seuraava suuri kasvutrendi manner-Kiinassa.”

Näin toteaa Veolian Kiinan-osaston tekninen johtaja Norman Cheng.

Ranskalainen suuryritys Veolia on toiminut jo pitkään Kiinan vedenkäsittelyhankkeissa. Se on mukana yli 30 vesiprojektissa ja nyt se hakee jalansijaa erilaisissa jätehuoltohankkeissa.

Yksi tähän liittyvistä jättiprojekteista on maailman suurin lietteenkäsittelylaitos, jonka Veolia toimittaa Hongkongiin lähelle Tuen Munin jätteenkäsittelykeskusta. Ensi vuonna valmistuva laitos tulee käsittelmään yli 2 000 tonnia lietettä päivässä. Aaltomaisen laitoksen yhteyteen tulee muun muassa vierailijakeskus, ympäristöneuvontapiste ja kylpylä.

Chengin mukaan Kiina on aiemmin keskittynyt ympäristösektorilla laittamaan kuntoon juomaveden jakelun ja jäteveden käsittelyn sekä kontrolloimaan päästöjä ilmaan. Nyt katse on kääntymässä erityisesti vaarallisten jätteiden jätehuoltoon. Kaatopaikkojen tilalle haetaan kestävämpiä ratkaisuja.

”Kiinan hallitus on toivottanut ulkomaiset yritykset tervetulleiksi auttamaan tässä hankkeessa. Siksi ulkomaisten firmojen lukumäärä Kiinan ympäristömarkkinoilla on kasvussa”, Cheng näkee.

Facebooktwitterlinkedin