Kolmannes muoviraaka-aineista kierrätettäviksi tai uusiutuviksi: Muovien kestävyyssiirtymä sai miljoonarahoituksen

Pellettejä Linzissä, Itävallassa
Facebooktwitterlinkedin

Borealis Polymers Oy:n vetämä Sustainable Plastics Industry Transformation- eli SPIRIT-ohjelma on saanut Business Finlandin veturiyritysten haastekilpailussa 20 miljoonan euron rahoituksen.

Nyt Borealis Polymers käynnistää yhteistyön nykyisten ja uusien kumppanien kanssa johtaakseen muoviteollisuuden muutosta kohti uusiutuviin raaka-aineisiin, kierrätykseen ja hiilineutraaliuteen perustuvaa muovin valmistusta ja käyttöä.

Borealiksen tavoitteena on korvata vuoteen 2030 mennessä 33 prosenttia fossiilisista raaka-aineista uusiutuvilla tai kierrätettävillä raaka-aineilla ja muuttaa tuotanto hiilineutraaliksi vuoteen 2045 mennessä.

”Tarvitsemme innovaatioita ja koko arvoketjun yhteistyötä muovin raaka-ainepohjan muuttamiseksi fossiilisista uusiutuviin, hiilineutraalien tuotantoprosessien kehittämiseksi, sekä kierrätyksen edistämiseksi”, sanoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Salla Roni-Poranen.

Kuva: Borealis. Borealis on mukana operaatio Clean Sweepissä. Se on kansainvälinen ohjelma, joka ehkäisee pellettien vuotoa ympäristöön.

Facebooktwitterlinkedin