Kohti muovien kiertotaloutta – Borealis tekee miljoonainvestoinnin Porvooseen

Kuva: Borealis Polymers Oy. Muutostyöt mahdollistavat uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisäämisen tuotannossa.
Facebooktwitterlinkedin

Noin 4,5 miljoonan euron investointi kohdistuu olefiiniyksikön höyrykrakkeriin, jolla valmistetaan peruskemikaaleja.

Krakkerin uuneihin tehtävät muutokset mahdollistavat uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisäämisen tuotannossa.

Porvoon toimipaikan uusiutuvien ja kemiallisesti kierrätettyjen peruskemikaalien vuotuinen kokonaistuotanto kasvaa investoinnin myötä 120 kilotonniin.

”Borealiksella on selkeä tavoite edistää muutosta kohti muovien kiertotaloutta”, kertoo Borealis Polymers Oy:n toimitusjohtaja Satu Kosonen-Kaija.

”Tämän investoinnin avulla otamme jälleen yhden tärkeän askeleen, koska voimme tulevaisuudessa tuottaa suurempia määriä uusiutuvia polyolefiinejä ja vastata näin kasvavaan kysyntään.”

Muutoshanke valmistuu vuoden 2025 aikana.

Uusiutuvilla tuotteilla kansainvälinen sertifikaatti

Porvoon olefiiniyksikön krakkerin vuosikapasiteetti on noin 430 kilotonnia eteeniä ja 263 kilotonnia propeenia.

Syöttöaineina käytetään naftaa, propaania, butaania ja nestekaasua, jotka krakkauksessa pilkotaan pienemmiksi molekyyleiksi.

Porvoossa tuotettaville uusiutuville ja kemiallisesti kierrätetyille peruskemikaaleille on myönnetty kansainvälinen Iscc Plus -sertifikaatti (Sustainability and Carbon Certification).

Borealis-konserni kuuluu maailman johtaviin polyolefiinituotteiden toimittajiin.

Borealis Polymers valmistaa olefiinien lisäksi fenolia, asetonia, polyeteeniä, polypropeenia ja katalyytteja. Polyeteeni- ja polypropeenimuoveja käytetään pääasiassa putkissa, pakkauksissa ja kaapeleissa.

Teksti: Päivi Ikonen/ Kemiamedia.fi

Kuva: Borealis Polymers Oy. Muutostyöt mahdollistavat uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden käytön lisäämisen tuotannossa.

Facebooktwitterlinkedin