Lassila & Tikanoja avaa ovensa hakkereille

Facebooktwitterlinkedin

17.9.2015

Lassila & Tikanojan Keravan kierrätyslaitos avaa ovensa hakkereille eli tietokonealan harrastajille. ”Meillä on täällä valtava määrä dataa, jonka annamme koodaajien, suunnittelijoiden ja kierrätyksestä innostuneiden käyttöön, jotta he voivat innovoida uutta teknologiaa”, L&T:n Ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo sanoo.

Osana tätä yhtiö järjestää syyskuun lopulla, 25.–27.9., IndustryHack Hackathon-tapahtuman, johon se toivottaa tervetulleeksi etenkin ohjelmistokehittäjät.

Yhtiön digimentalistin Ville Simolan mukaan tapahtuman suosio on ollut suurta. “Olemme valinneet kaikkiaan 16 koodaajatiimiä, mikä tekee lähes 50 henkeä, jotka pääsevät viikonlopuksi työstämään ideoitaan yhdessä yhtiön asiantuntijoiden kanssa”, hän sanoo.

Kun viikonloppu päättyy, kehittäjätiimit pääsevät pitchaamaan eli kilpailemaan ideoidensa paremmuudesta ja parhaat palkitaan.

Tapahtuma on jatkoa yhtiön viime keväänä järjestämälle startup-tapahtumalle, joka teki yhtiöön suuren vaikutuksen.  “Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona  ja jo seuraavalla viikolla  ensimmäinen siellä esitelty keksintö, uusi sensori, oli koekäytössä”, Salermo kertoo.

 

Uutta kierrätysliiketoimintaa

Yhtiön mukaan tapahtuman avulla pyritään kehittämään uutta kierrätysliiketoimintaa. Hackathon antaa heidän mukaansa mahdollisuuden tarkastella kierrätysprosesseja uudesta tuoreesta näkökulmasta.

Syntyvät sovellukset tai palvelut voivat Simolan mukaan liittyä uusien kierrätyspalveluiden luomiseen kuluttajille, datan keräämiseen ja analysointiin, tuotantolaitosten tai kaluston toiminnan tarkkailuun ja visualisointiin tai prosessien optimointiin.

”Esimerkiksi asiakkaille kehitteillä olevaan uuteen nettipalveluun kaivataan uusia ideoita”, hän kertoo.

Yhtiön viestintäpäällikön Hanne Mäkelän mielestä yrityksellä on todella positiivinen vire. ”Seuraavat kaksi vuotta ovat hyvin mielenkiintoisia, sillä meillä on todella suuri halu kehittää uutta”, hän sanoo.

Yhtiön digimentalisti Simola tulee startup-maailmasta ja on aloittanut tehtävässään viime keväänä. Hänen tehtävänään on Hackathon-tapahtuman koordinoinnin lisäksi uusien asiakkaille suunnattujen digitaalisten ratkaisujen kehittäminen.

Tapahtuman yhteistyökumppani on IndustryHack, jonka tehtävä on saattaa yhteen ohjelmistokehittäjät ja yritykset. Seuraavan Industry Hack -tapahtuman kohdeyritys on energiapalveluita tuottava kaasuyhtiö Gasum.

 

Marja Saarikko

Facebooktwitterlinkedin