Liity kiertotalouden ammattilaisten joukkoon!

Jätehuoltoyhdistys
Facebooktwitterlinkedin

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

 

Jätehuoltoyhdistys on toiminut jo 34 vuoden ajan. Verkostoituminen on JHY:n tärkein anti, toteaa kunniajäsen Risto Pohjanpalo.

Teksti Riina Nygrén / Noon Kollektiivi Kuva JHY

 

Ympäristönhoito ja -suojelu vaativat eri tahojen tiivistä vuorovaikutusta. Vuonna 1987 perustettu Jätehuoltoyhdistys edistää jätehuollon tuntemusta, jätteen asianmukaista käsittelyä ja jätteen hyötykäyttöä Suomessa ja tekee laajaa yhteistyötä ympäristöalan viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

Tänä syksynä JHY:n kunniajäseneksi kutsuttu Kuusakoski Oy:n yhteiskuntasuhteiden johtaja Risto Pohjanpalo kokee, että Jätehuoltoyhdistystä tarvitaan, jotta kiertotalouden ammattilaiset pääsisivät kohtaamaan toisiaan ja vaihtamaan näkemyksiä meitä kaikkia koskettavista asioista.

– Jätehuoltoyhdistys on erinomainen verkostoitumisjärjestö, jonka kautta on päässyt tutustumaan kollegoihin. Hallituskokoonpano on hyvin järkevä: edustusta on sekä yksityisen että julkisen puolen toimijoilta ja tutkimuslaitoksista. Yhdistyksellä on tärkeä rooli julkisen ja yksityisen sektorin välisen keskusteluyhteyden ylläpidossa, Pohjanpalo toteaa.

Pohjanpalo oli itsekin Jätehuoltoyhdistyksen hallituksen jäsen kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtajana toimii metallipakkausten tuottajayhteisö Mepakin toimitusjohtaja Satu Estakari, ja hallitukseen kuuluu esimerkiksi korkeakoulujen ja ympäristöhankkeiden edustajia.

Verkostoitumista ja ajankohtaisia uutisia

Kaikkein merkityksellisimpänä osana Jätehuoltoyhdistyksen toimintaa Pohjanpalo pitää vuosittaisia Jätehuoltopäiviä, jotka kokoavat alan ammattilaiset yhteen. Alan johtava tapahtuma esittelee kokonaisvaltaisesti, mitä ympäristöalalla tapahtuu, ja mahdollistaa myös mielipiteiden ja kokemusten vaihdon kollegoiden ja sidosryhmien kesken.

– Jätehuoltopäivien ohjelma on aina erittäin antoisa, ja Kuusakoskelta olemme osallistuneet tapahtumaan vuosittain 5–7 hengen voimin, Risto Pohjanpalo toteaa.

Vuoden 2021 Jätehuoltopäivät järjestettiin ajan hengen mukaisesti hybridinä, ja kahden päivän aikana Oulussa ja verkkoyhteyksien yli tavoitettiin yli 300 kiertotalouden ammattilaista. Liittymällä jäseneksi kuulet ensimmäisten joukossa, mitä ensi vuoden Jätehuoltopäivät pitävät sisällään ja saat myös tuntuvan edun osallistumismaksusta.

Tutustu JHY:n jäsenyyteen ja liity kiertotalouden osaajien joukkoon!

Jätehuoltoyhdistys ry:n jäseneksi voivat liittyä niin yksityiset henkilöt kuin yhteisötkin.

Jätehuoltoyhdistys ry
www.jatehuoltoyhdistys.fi
@JHY_fi

 

Facebooktwitterlinkedin