Luettavaa vastuulliselle matkailijalle – ”Kotimaan matkailuun erikoistunutta julkaisua tarvitaan”

Matkailulehden tiimi
Facebooktwitterlinkedin

Kiertotalouden erikoislehti Uusiouutisten emoyhtiön lehtiperhe saa uuden jäsenen. Kempulssi Oy alkaa julkaista kotimaanmatkailun erikoismediaa, Matkailulehteä.

Matkailulehti on kertonut yli kahdeksan vuosikymmenen ajan kotimaisista matkailukohteista ja alan kuulumisista.

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti siirtyy syksyn numeroiden jälkeen Kempulssi Oy:lle Maaseutuyrittäjät MSY ry:ltä, joka on kustantanut ja tuottanut lehteä vuodesta 2004.

Kempulssi uudistaa lehden konseptin ja rakentaa printtijulkaisun rinnalle monipuoliset, lukijoita ja mainostajia palvelevat verkkosisällöt.

 

Juttuja kestävästä matkailusta

Matkailulehti on kotimaan matkailun ja kulttuurin perinteikäs äänenkannattaja, jota lukevat matkailualan ammattilaiset, yrittäjät, opiskelijat ja harrastajat ympäri Suomen. Numerokohtainen painosmäärä on 12 000–14 000 kappaletta, ja lehden sisällöt teemoitetaan sesongin mukaan.

Uusi julkaisija aikoo painottaa etenkin vastuulliseen ja kestävään matkailuun liittyviä juttuaiheita.

”On mahtavaa päästä tuottamaan mediaa, jonka aihepiiri on lähellä sydäntä. Meillä on upeita luonto-, kulttuuri- ja kaupunkikohteita, puhdasta vettä ja raikas ilmasto. Matkailu kotimaassa on helppoa, turvallista ja vastuullista. Samalla tulee suosituksi suomalaista”, kertoo Kempulssi Oy:n toimitusjohtaja Leena Joutsen.

 

”Kotimaan matkailuun erikoistunutta julkaisua tarvitaan”

Matkailulehti toimii myös Suomen Matkailijayhdistys SMY ry:n jäsenlehtenä.

Yhdistys on vuonna 1887 perustetun alkuperäisen SMY:n perinteitä vaaliva järjestö, jonka tarkoituksena on kehittää matkailumahdollisuuksia Suomessa sekä edistää kulttuuriin, luontoon, ulkoiluun ja vaellukseen liittyvää matkailua.

”Kotimaan matkailuun erikoistunutta julkaisua tarvitaan pitämään alan lippua korkealla ja tuottamaan ajantasaista tietoa matkailun saralta. Olen iloinen, että Kempulssi Oy luotsaa yhteistyökumppaninamme jäsenlehtemme uudelle aikakaudelle”, sanoo SMY ry:n hallituksen puheenjohtaja Marja Tiittanen.

Laadukkaisiin erikoismedioihin keskittynyt Kempulssi Oy julkaisee tätä nykyä Työ Terveys Turvallisuus -lehteä, Tunne & Mieli -lehteä, Kemia-lehteä ja Uusiouutisia.

Ensimmäinen uusittu Matkailulehti julkaistaan maaliskuussa 2023, uusi verkkosivusto jo vuoden vaihtuessa.

 

Teksti: Leena Joutsen ja Elina Saarinen/ Uusiouutiset-lehti.

Kuva: Leena Joutsenen albumi. Sopimus Matkailulehden omistajanvaihdoksesta sinetöitiin 21. kesäkuuta ravintola Lasipalatsissa Helsingissä. Vasemmalta Kempulssi Oy:n toimitusjohtaja Leena Joutsen ja hallituksen puheenjohtaja Miikka Savolainen sekä Matkailulehden sihteeri Leena Rekola ja pitkäaikainen päätoimittaja Torsti Rekola.

Facebooktwitterlinkedin